VIDEO Reakcie víťazov a víťaziek v 89. ročníku Oscarov

NETKY.SK • 27 Február 2017, 10:30 • 2 min
VIDEO Reakcie víťazov a víťaziek v 89. ročníku Oscarov

BRATISLAVA - Agentúra SITA prináša vybrané reakcie víťazov a víťaziek v 89. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied, ktoré sa uskutočnilo v noci na dnes v hollywoodskom Dolby Theatre.

slovakia

left justify in out

"Veľmi jasne, veľmi jasne, ani vo sne by to nemohla byť pravda. Ale do čerta so snami, skončil som s nimi, pretože to je pravda. A musím povedať, a je to pravda, pracovali sme na tomto filme veľmi dlho a bolo obdobie, keď som si myslel, že je to nemožné, pretože som ho nemohol dokončiť. Nevedel som sa pohnúť a prerozprávať ďalší príbeh. A tak všetci, čo tu teraz za mnou stoja, povedali, že to je neprijateľné. Takže sa im chcem poďakovať a tiež všetkým v tejto miestnosti, pretože my sme to nedokázali, ale vy ste si nás vybrali. Ďakujem vám za tú voľbu, vážim si to," Barry Jenkins, režisér a scenárista snímky Moonlight, ktorá získala cenu pre najlepší film.

"Znamená to pre mňa veľmi veľa, ďakujem vám. Jeden z prvých ľudí, ktorí ma naučili hrať, bol Denzel Washington, s ktorým som sa dnes po prvý raz stretol. Ďakujem ti. A čo sa týka všetkých ostatných nominovaných, som hrdý, že môžem byť vo vašej spoločnosti. Ste veľmi odvážni a obdivujem to, čo robíte. Stojím tu teraz iba vďaka talentu a dobrej vôli množstva ľudí, ktorých je nemožné všetkých vymenovať. Ale najviac zo všetkých je to Kenneth Lonergan, ktorý napísal úžasný scenár. Bez neho by som tu teraz určite nestál. A navyše bol aj režisérom. Rád by som povedal niečo zmysluplnejšie, ale jednoducho som naozaj hrdý na to, že som súčasťou tejto komunity. Vzhliadam k vám a nedokážem uveriť, že som toho súčasťou. Veľa to pre mňa znamená. Ďakujem tiež Mattovi Damonovi (producentovi, pozn. SITA), že mi dal túto príležitosť. A samozrejme mojim rodičom, že mi verili. Ben (Affleck, Caseyho brat, pozn. SITA), mám ťa rád," Casey Affleck, ktorého za výkon v snímke Miesto pri mori vyhlásili za najlepšieho herca v hlavnej úlohe.

 

 



"Ďakujem Akadémii a ostatným ženám v tejto kategórii - Natalie, Isabelle, Meryl, Ruth - všetky ste boli úžasné. Vzhliadam k vám a obdivujem vás viac, než sa dá vyjadriť slovami. Už len to, že som bola spoločne s vami nominovaná, je tá najväčšia pocta. V momentoch, ako je tento, si uvedomujem, že ide o súhru šťastia a príležitosti. Takže sa chcem poďakovať Damienovi Chazellovi (režisérovi, pozn. SITA) za príležitosť byť súčasťou tohto jedinečného a špeciálneho projektu. Som veľmi vďačná, že som sa mohla podieľať na tomto filme. Ďakujem ti za tvoju vieru, trpezlivosť a za úžasný zážitok. A ďakujem Ryanovi Goslingovi, že ma rozosmieval a vždy zvyšoval latku. A tiež za to, že bol tým najlepším partnerom v tomto bláznivom dobrodružstve," Emma Stone, víťazka v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za snímku La La Land.

 

 



"Chcem sa poďakovať svojim učiteľom a profesorom. Mal som veľa úžasných učiteľov a tí mi neustále hovorili, že to nie je o vás, ale o tých postavách, ktoré hráte. Slúžite tým príbehom a postavám a ja som mal to šťastie, že som dostal túto príležitosť. Bolo to o Juanovi, Chironovi a Paule. Celý štáb a obsadenie bolo úžasné. Ďakujem Barrymu Jenkinsovi, Tarellovi Alvinovi McCraneymu, Adele Romanski, ktorá donútila, aby ma Barry obsadil. A musím poďakovať aj množstvu ďalších ľudí, vďaka ktorým tu teraz stojím. Mojej manažérke Carolyn Govers, ktorá je so mnou desať rokov. A zvyšným členom hereckého obsadenia, ktorí odviedli úžasný výkon. Ktorýkoľvek z nich mohol získať túto cenu. Ďakujem Akadémii, naozaj si to vážim. A tiež ďakujem svojej manželke, ktorá bola počas obdobia udeľovania cien v treťom trimestri. Iba pred štyrmi dňami sa nám narodila dcéra. Chcem sa jej poďakovať za jej silu a pomoc. Ďakujem ti a vážim si to," Mahershala Ali, najlepší herec vo vedľajšej úlohe za výkon vo filme Moonlight.

 

 



"Ďakujem Akadémii. Viete, je jedno miesto, kde sú zhromaždení všetci ľudia s najväčším potenciálom. To miesto sa volá cintorín. Ľudia sa ma neustále pýtajú, aké príbehy chcem prerozprávať. A ja im odpovedám, exhumujte tie telá a tie príbehy. Príbehy ľudí, ktorí mali veľké sny, no nikdy nevideli ich naplnenie. Stala som sa umelkyňou a vďaka Bohu, že som tak spravila, pretože toto je jediná profesia, ktorá je oslavou toho, čo znamená žiť život. Takže táto cena patrí Augustovi Wilsonovi (zosnulému dramatikovi, autorovi divadelnej predlohy a scenára snímky Fences, pozn. SITA), ktorý exhumoval a vyzdvihol obyčajných ľudí," Viola Davis, ktorá získala Oscara pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe za výkon vo filme Fences.

 

 



"Veľmi vám ďakujem, je to obrovská pocta. Najprv sa chcem poďakovať ostatným nominovaným. Je pre mňa obrovskou cťou byť vo vašej spoločnosti. Takže, Barry, Kenny, Mel, Denis, nevidím vás teraz, ale viem že tam niekde ste. Ďakujem vám za to, akí ste úžasní filmári a že ma svojou prácou každý deň inšpirujete. Ďalej sa chcem poďakovať všetkým, ktorí mi pri tomto filme pomáhali. Hercom, štábu, každému v Lionsgate, že ste nám dali šancu. Ryanovi a Emme, ktorí tomu vdýchli život. Johnovi (Legendovi, pozn. SITA), ktorý hral s nimi a teraz som naňho veľmi hrdý. A tiež ďakujem Justinovi (Hurwitzovi, hudobnému skladateľovi, pozn. SITA), ktorého poznám, tuším, odkedy sme mali 17 alebo 18 rokov. Ďakujem ti, že stojíš pri mne, že si tento sen udržiaval pri živote a že si to nikdy nevzdal," Damien Chazelle, ktorý dostal Oscara za réžiu filmu La La Land.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona