VIDEO Raper Majk Spirit a speváčka VeronikaS sú si poriadne blízki

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:14 • 2 min
VIDEO Raper Majk Spirit a speváčka VeronikaS sú si poriadne blízki

BRATISLAVA - Meno speváčky Veroniky Strapkovej alias VeronikyS, ktorú diváci dobre poznajú vďaka súťaži Hlas Československa, je už od vypadnutia zo súťaže intenzívne spájané s raperom Majkom Spiritom, ktorý bol v spomínanej šou jej mentorom. Dnes dvojica predstavuje nový spoločný hudobný projekt, ktorý opäť spojil ich cesty.

slovakia

left justify in out

Majk si počas účinkovania v Hlase Veroniku obľúbil od prvého okamihu a vôbec sa tým netajil. Svoju priazeň jej dokázal ihneď po jej vypadnutí zo súťaže - náš najžiadanejší raper si ju okamžite vzal pod svoje ochranné krídla a cenné odborné rady, týkajúce sa hudby, jej dáva dodnes. "Veroniku som spoznal počas Hlasu Československa, sledujem ju už 2 roky a páči sa mi ako si ide svoje, zlepšuje sa a skúša to STÁLE," povedal pre netky.sk o Veronike Majk Spirit.

 

VeronikaS - Stále feat. Majk Spirit

 

 

„Majk je úžasný človek. Za posledné dva roky, odkedy patrím do Spirit Music, sme sa veľmi zblížili,“ teší sa Veronika, ktorú si Majk dokonca vybral ako speváckeho hosťa na svojom vlaňajšom turné k projektu Ypsilon. Práve počas tohto turné vznikol nápad na spoločný duet. „Keď sa turné chýlilo ku koncu, Majk mi navrhol, aby sme zrealizovali spoločnú skladbu. Samozrejme, súhlasila som bez najmenšieho zaváhania a hneď sme začali plánovať. Bolo len treba počkať, kým Majk ukončí projekt Ypsilon, aby mal viac času, Preto s duetom prichádzame až teraz, hoci v pláne bol už minulý rok,“ prezrádza Veronika.

 

Ako vzápätí dodáva, vďaka už viac ako dvojročnej podpore Majka Spirita i vďaka najnovšej exkluzívnej spolupráci s ním, často dostáva otázku, či tvoria s naším najznámejším raperom pár. „S Majkom sme naozaj len výborní priatelia a vnímam ho skôr ako staršieho skúsenejšieho brata, ktorý mi veľmi pomáha svojimi hudobnými radami. Jediné, čo nás spája je láska k hudbe, spoločný manažér a rovnaké vydavateľstvo a producent i nahrávacie štúdio,“ vysvetlila speváčka na záver a jedným dychom dodala, že fanúšikovia sa už na jeseň môžu tešiť na jej debutový album, ktorý bude finalizovať počas leta.

 

Duet plánovali veľmi dlho

 

Speváčka VeronikaS po posledných singloch Old House a Zmizol prichádza so svojím prvým duetom, ktorým je práve spolupráca s Majkom. Ako Veronika prezrádza, spoločná skladba sa rodila celkom dlho. „Duet sme mali s Majkom v pláne veľmi dlho. Potrebovali sme však zladiť kalendáre, čo, samozrejme pri jeho vyťaženosti nebolo jednoduché,“ vysvetľuje. Napokon sa, však podarilo a tak Veronika vydáva svoju singlovú novinku presne polroka po predošlom singli Old House. V novej skladbe sa opäť vracia k spevu v slovenčine. „Slovenčina sa mi páči, je to nádherný jazyk na umeleckú tvorbu. Chcela by som skladať v slovenčine aj naďalej. Osobne to považujem za väčšie majstrovstvo, než skladať v angličtine. Okrem toho mi záleží na tom, aby Slováci mali k mojej hudbe vzťah, našli si k nej cestu a najmä, aby pri počúvaní mojich pesničiek nepotrebovali tlmočníka,“ dodáva.

 

Old House

 

 

 

Spoločná pointa a odkaz, na ktoré chcú obaja umelci v skladbe upozorniť, sú jasné a tlmočené priamo a zreteľne. "Vždy malo, má a bude mať zmysel, robiť veci lepšie a byť lepším. Sme tu preto, aby sme veci menili k lepšiemu. Na to, však často zabúdame, preto sme sa s Majkom rozhodli ľuďom pripomenúť, že na to netreba zabúdať a že sa netreba vzdávať, pretože robiť svet lepším, bude mať predsa zmysel vždy,“ vysvetľuje Veronika ústrednú myšlienku skladby. „Patrím k ľuďom, ktorí majú sklon, celkom intenzívne sledovať dianie navôkol seba, a to je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie,“ dodáva.  

 

Zmizol

 

 

Ako prezrádza, jej spoločná skladba s Majkom vznikala relatívne dlho. „Trvalo to asi 3-4 mesiace,“ odhaduje. „Najskôr sme vyberali hudbu. Majkovi sa zapáčili dva hudobné podklady. K obom som teda doplnila text a poslala som mu demá. Z nich si vybral  ten, ktorý sa mu páčil viac a doplnil doň vlastný text.“ Prestížnu hudobnú spoluprácu si Veronika nevie vynachváliť. „Majkov text sa mi naozaj páči. Je to v podstate iná interpretácia tej istej myšlienky a unikátny pohľad na tú istú problematiku, pretlmočený do slov.“  

 

Pod hudobnú produkciu skladby sa podpísal Marek Šurin. „S Marekom sa pracuje absolútne bezproblémovo. Nešlo o našu prvú spoluprácu, takže už sme celkom zohratí,“ prezradila Veronika. Videoklip je zas dielom režiséra Marcela Vaľka s umeleckým pseudonymom Miniboj Killa, ktorý nakrúcal tiež klipy k singlom Zmizol a Old House. Vďaka vydareným predchádzajúcim spoluprácam Veronika neváhala a vizuál skladby zverila do rúk jemu.

 

Ďalší krokom neprehliadnuteľnej mladej umelkyne bude jesenný release jej pripravovaného debutového albumu. Ako prezrádza, práve nový duet, ktorý dnes predstavuje, je symbolickým novým hudobným začiatkom. Skladba je teda prvým singlom z albumu, ktorého štúdiová finalizácia je naplánovaná na toto leto. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies