VIDEO Rakúsky kancelár Kern prekvapil. Aby sa dostal k voličom, obliekol si rovnošatu a roznášal pizzu!

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 06:39 • 2 min
VIDEO Rakúsky kancelár Kern prekvapil. Aby sa dostal k voličom, obliekol si rovnošatu a roznášal pizzu!

VIEDEŇ - Rakúsky kancelár Christian Kern strávil utorok večer doručovaním pízz vo Viedni, aby sa dostal do kontaktu s voličmi a dozvedel sa viac o ich starostiach.

slovakia

left justify in out

Kern tak posilnil náznaky, že jeho Sociálnodemokratická strana Rakúska (SPÖ) sa pripravuje na predčasné voľby. Líder si obliekol červenú rovnošatu doručovateľov pizze a potom roznášal taliansku pochúťku nič netušiacim rodinám, ktorých sa pýtal na politické názory a rady.

 

Vyplýva to z videa dnes zverejneného na Kernovej stránke na Facebooku. Za hodinu od jeho zverejnenia na internete bolo kliknuté 70.000-krát. Rakúsko sa nachádza uprostred neoficiálnej predvolebnej kampane, hoci voľby nového parlamentu sa neočakávajú skôr ako na jeseň budúceho roka.

 

 

"Chcel som sa rozprávať, lebo som si myslel, že to bude dobrá príležitosť spoznať ľudí," povedal Kern na videu. "Máte pre mňa nejakú radu?" spýtal sa jednej prekvapenej ženy. Táto propagačná akcia vyvolala na internete stovky zväčša pozitívnych komentárov.

 

Niekoľko ľudí však položilo otázku, či sa Kern viac zaujíma o PR (vzťahy s verejnosťou) než o skutočnú prácu, a jeden dokonca označil video za "pizzový populizmus".

 

Lídri sociálnych demokratov a stredopravej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) popierajú, že ich koaličná vláda plánuje zavolať voličov k voľbám. Avšak niektorí stranícki predstavitelia uvažujú o predčasných voľbách a Kern uskutočnil niekoľko podujatí podobných predvolebnej kampani - napríklad roznášku pizze.

 

Keby sa voľby konali v roku 2018, ako sa očakáva, predvolebná kampaň by prebiehala súčasne s rakúskym predsedníctvom v Rade EÚ, ktoré pripadá na druhú polovicu uvedeného roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies