VIDEO Rakúski tínedžeri v Nemcku spôsobili paniku, v luxusnom hoteli nahlásili bombu

NETKY.SK • 6 September 2016, 17:10 • 2 min
VIDEO Rakúski tínedžeri v Nemcku spôsobili paniku, v luxusnom hoteli nahlásili bombu

LIPSKO - Bombový poplach, ktorý dnes v skorých ranných hodinách vyvolal v luxusnom hoteli Fürstenhof v nemeckom Lipsku anonymný telefonát, sa ukázal ako planý.

slovakia

left justify in out

Za nevydareným "žartom" boli tínedžeri z Rakúska, ktorých po 12 hodinách vypátrala nemecká polícia, vyplýva zo správy zverejnenej na sociálnych sieťach. Ako uviedol policajný hovorca Uwe Voigt, anonymný telefonát v lámanej nemčine smeroval na recepciu hotelového zariadenia a mal výhražný charakter.

 

Aj keď polícia presné znenie telefonátu nezverejnila, pripustila, že brala hrozbu vážne, o čom svedčí nasadenie psovodov so špeciálne vycvičenými štvornohými pomocníkmi na hľadanie výbušnín, ale aj osobná prítomnosť najvyššieho predstaviteľa polície na mieste či krúženie policajného vrtuľníka nad centrom Lipska a rozmiestnenie automatickými zbraňami ozbrojených policajtov v jeho okolí. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild a ďalšie nemecké médiá.

 

Už ráno sa začalo s prehliadkou hotela a dôslednými kontrolami všetkých osôb, ktoré ho chceli opustiť alebo naopak do neho vstúpiť. Pošta vrátane balíkových zásielok bola kontrolovaná ešte pred hotelom.

 

Polícia sa snažila nezanedbať žiadny detail - tak napríklad kontrolovala aj podvozky neďaleko zaparkovaných motorových vozidiel, či na niektorom z nich nie je umiestnená nálož.

Súčasne kriminalisti viedli pátranie po zdroji telefonátu, ktoré v popoludňajších hodinách prinieslo očakávaný úspech a definitívne vydýchnutie pre príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies