VIDEO Putin sa po desiatich dňoch objavil na verejnosti: Bez klebiet by bola nuda

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 14:46 • 2 min
VIDEO Putin sa po desiatich dňoch objavil na verejnosti: Bez klebiet by bola nuda

PETROHRAD - Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes po desiatich dňoch znova objavil na verejnosti, keď sa v Petrohrade stretol na rokovaní s kirgizským prezidentom Almazbekom Atambajevom.

slovakia

left justify in out

Ako informovala tlačová služba Kremľa, témou ich rozhovorov bolo  posilnenie obojstrannej spolupráce - predovšetkým v oblasti obchodu, investícií, energetiky a kultúry. 
      

V pláne bola aj diskusia o pripojení Kirgizska k eurázijskému hospodárskemu zväzu, ktorého členom je Rusko, Bielorusko, Kazachstan a Arménsko.
      

Počas stretnutia s kirgizským kolegom sa Putin vyjadril aj k dohadom o príčinách svojej nezvyčajne dlhej neprítomnosti na verejnosti či v médiách. Svoje údajné problémy so zdravím komentoval vyhlásením, že "bez klebiet by bola nuda", a široko sa pritom usmieval do televíznych kamier. Podľa agentúry Reuters pôsobil Putin uvoľnene, aj keď bol pomerne bledý.  
      

Atambajev pred novinármi uviedol, že Vladimir Putin sa cíti dobre. "Pred chvíľou ma vozil po pozemku (Konstantinovského paláca - dejiska schôdzky), sám bol za volantom," spresnil Atambajev.

 

Jeho hovorca Dmitrij Peskov si z prítomných novinárov uťahoval, keď sarkasticky komentoval rôzne dohady o príčinách Putinovej záhadnej neprítomnosti v uplynulých dňoch. 

 

"Tak ako? Všetci ste videli paralyzovaného prezidenta ovládaného generálmi? Len toť priletel zo Švajčiarska, kde bol pri pôrode, ako je známe," vyhlásil Peskov a zasmial sa.
      

Na otázku zahraničného novinára, čo je pravdy na správach, že k Putinovi pricestoval lekár zo zahraničia, Peskov s úsmevom odpovedal, že "aj on je medzi generálmi, ktorí sa zmocnili Putina".
      

Agentúra RIA Novosti informovala, že Putin na schôdzke s kolegom z Kirgizska vyzeral ako obyčajne. Prezidenti spoločne vošli do rokovacej sály a posadili sa do kresiel. 
      

Rokovanie sa konalo v Konstantinovskom paláci postavenom na brehu Fínskeho zálivu v blízkosti mestečka Streľna. Komplex stavieb a parkov je vzdialený necelých 20 kilometrov od Petrohradu a v roku 2013 sa tam konal summit skupiny G20.
      

Palác je pomenovaný po svojom najslávnejšom majiteľovi - Konstantinovi Pavlovičovi, synovi cára Pavla I., ktorý tu býval začiatkom 19. storočia. Palác patril cárskej rodine až do februárovej revolúcie v roku 1917.
      

Dohady o Putinovej chorobe sa objavili minulý týždeň po tom, ako Kremeľ zrušil prezidentovu vopred naplánovanú cestu do kazašskej Astany a niekoľko schôdzok v Moskve. Živnou pôdou pre špekulácie bol aj stále komplikovaný vývoj na východnej Ukrajine, ale najmä nedávna vražda Putinovho veľkého oponenta - jedného z vodcov opozície Borisa Nemcova. Hovorilo sa aj o sporoch vnútri mocenských klanov v Kremli, dokonca aj o Putinovom odstavení.
      

Špekulácie zosilneli aj v súvislosti s tým, že od 5. marca, keď prijal v Moskve talianskeho premiéra Mattea Renziho, sa Putin neobjavil ani na verejnosti, ani naživo v televízii. Zábery prezidenta Putina, ako pracuje vo svojej podmoskovskej rezidencii, odvysielala ruská štátna televízia až v piatok 13. marca. 
      

Štáby vtedy Putina nasnímali v jeho rezidencii v Novo-Ogariove, kde sa koná väčšina jeho pracovných stretnutí, počas rokovania s predsedom najvyššieho súdu Viačeslavom Lebedevom.
      

V ruskej metropole sa však koncom minulého týždňa šírili správy, že Putin si upravil program, lebo sa stal otcom. Kremeľ ale vzápätí rozhodne poprel správy, že by sa Putinovi a ruskej gymnastke Aline Kabajevovej narodila dcéra. Súkromná klinika sv. Anny vo švajčiarskom Lugane, kde sa mal pôrod v Putinovej prítomnosti odohrať, odmietla médiám poskytnúť akýkoľvek komentár.

 

Ruský prezident si zakladá na svojom imidži zdatného chlapa, dobrodruha, ale aj ochrancu prírody a zvierat. V minulosti sa veľmi rád nechával fotografovať alebo filmovať počas zápasov v džude, pri streľbe, jazde na koni, poľovačke či kúpaní sa v sibírskych riekach.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona