VIDEO Putin o stave Ruska: Vyslovil sa za vytvorenie spoločného frontu proti terorizmu

NETKY.SK • 3 December 2015, 11:53 • 2 min
VIDEO Putin o stave Ruska: Vyslovil sa za vytvorenie spoločného frontu proti terorizmu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes vyslovil za vytvorenie "spoločného frontu na boj s terorizmom". Vysvetlil, že nie je v silách jednej krajiny poraziť terorizmus.

slovakia

left justify in out

 

Putin dnes v Kremli pred poslancami Federálneho zhromaždenia vystúpil s tradičným posolstvom o stave krajiny, ktoré sa začalo minútou ticha za ruských vojakov padlých v Sýrii.

 

V prvej časti posolstva sa venoval boji s terorizmom, keď vyhlásil, že "každá krajina musí potvrdiť svoju solidaritu v boji s teroristami nie slovami, ale činmi".

 

Ďalej uviedol, že Rusko v boji s terorizmom zaujíma líderskú pozíciu. Zdôraznil, že Rusko musí zlikvidovať teroristov ďaleko od svojich hraníc. Teroristov v Sýrii pritom označil za hlavnú hrozbu pre Rusko.

 

Podľa Putina nesmie dochádzať k žiadnym pokusom kryť ich a spolupracovať s nimi. V tejto súvislosti spomenul Turecko, o ktorom Rusko tvrdí, že obchoduje s extrémistickou organizáciou Islamský štát a nakupuje od nej ropu.

 

"Nesmieme pripustiť žiadny zločinecký, krvavý biznis s terorizmom," zdôraznil. Putin vyhlásil, že "neslobodno uplatňovať dvojité štandardy na teror alebo využívať teroristické skupiny na vlastné ciele", čo bola podľa agentúry Reuters zjavne výzva adresovaná západným štátom.

 

V súvislosti s nedávnym incidentom, keď turecká stíhačka zostrelila ruský stíhací bombardér, Putin uviedol, že Rusko je pripravené spolupracovať s Tureckom v regionálnych záležitostiach, ale upozornil, že Turecko "oľutuje" to, čo spáchalo. Súčasne však podčiarkol, že Rusko sa "nechystá rinčať zbraňami". Turecké vedenie podľa neho nesie "priamu zodpovednosť za smrť našich vojakov v Sýrii". "Vždy to budeme považovať za zradu," vyhlásil Putin a dodal, že "len Alah vie, prečo to vlastne urobili".

 

Očakáva sa, že okrem zahraničnopolitickým tém sa Putin bude podrobne venovať aj vnútropolitickým problémom, najmä v oblasti ekonomiky.

 

Prejav v priamom prenose vysielajú hlavné ruké televízie. Priamo v Georgijevskej sále moskovského Kremľa ho okrem poslancov Štátnej dumy a Rady federácie sledujú aj ruskí a zahraniční novinári, diplomati a ďalší hostia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies