VIDEO Prvý útok Islamského štátu na mori: Zaútočili na loď egyptského námorníctva

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 07:00 • 2 min
VIDEO Prvý útok Islamského štátu na mori: Zaútočili na loď egyptského námorníctva

KÁHIRA - Egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) oznámila, že vystrelila raketu na plavidlo egyptského námorníctva v Stredozemnom mori neďaleko pobrežia Izraela a pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Fotografické zábery zverejnené islamistami na internete zachytávajú podľa agentúry Reuters raketu smerujúcu na hliadkovú loď egyptského námorníctva, ktorá začala po dopade strely horieť. Verziu zverejnenú džihádistickou skupinou Sinajská provincia nie je podľa Reuters možné bezprostredne potvrdiť.

 

Egyptská armáda zasa uviedla, že pobrežná stráž sa dostala do prestrelky s "teroristickými živlami", v dôsledku ktorej sa vznietilo plavidlo. Incident si nevyžiadal žiadne obete na životoch.

 

 

Podobné námorné incidenty sú pomerne ojedinelé. I keď je Sinajský polostrov, susediaci s Izraelom i pásmom Gazy, dejiskom eskalácie aktivít islamských radikálov od roku 2013, keď armáda zosadila islamistami podporovaného prezidenta Muhammada Mursího.

 

Sinajská provincia je najaktívnejšou militantnou skupinou na Sinajskom polostrove a oficiálne sa hlási k IS, teda k sunnitskej extrémistickej skupine ovládajúcej rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies