VIDEO Prvý tajfún sezóny zranil 81 ľudí

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 08:27 • 2 min
VIDEO Prvý tajfún sezóny zranil 81 ľudí

TCHAJ-PEJ - Taiwan sa spamätáva z následkov prvého tohtoročného tajfúnu, ktorý pri prechode cez tento ostrov spôsobil zranenia 81 osôb a záplavy v pobrežných mestách.

slovakia

left justify in out

Taiwanský meteorologický úrad uviedol, že tajfún Nesat udrel na pevninu v sobotu večer miestneho času v oblasti na severovýchodnom pobreží, pričom rýchlosť vetra v nárazoch dosahovala 173 kilometrov za hodinu. Podľa vyhlásení pohotovostných zložiek vzduchom lietali úlomky skla a silný vietor tiež prevracal mopedy či väčšie vozidlá. S výnimkou dvoch prípadov však zaznamenali len ľahké zranenia.

 

Vyše 10.000 ľudí, prevažne v južnej časti Taiwanu, pred príchodom tajfúnu evakuovali. V súvislosti s počasím bolo zrušených 145 medzinárodných letov a došlo tiež k prerušeniu dodávok elektriny do takmer pol milióna domácností.

 

Tajfún Nesat medzitým zoslabol a presunul sa do juhovýchodnej čínskej provincie Fu-ťien. V tamojšom provinčnom hlavnom meste Fu-čou evakuovali takmer 70.000 ľudí a zrušili desiatky vlakových a leteckých spojov.

 

Taiwan by mala ešte dnes večer zasiahnuť ďalšia tropická búrka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona