VIDEO Prvá stopa po letu MH370? Oceán vyplavil predmet s logom Malaysia Airlines

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 14:06 • 2 min
VIDEO Prvá stopa po letu MH370? Oceán vyplavil predmet s logom Malaysia Airlines

PERTH - Austrálske úrady v utorok potvrdili, že nedokážu určiť, či minulý rok objavený predmet so znakmi spoločnosti Malaysia Airlines patrí viac ako rok nezvestného lietadlu.

slovakia

left justify in out

Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy, ktorý vedie dosiaľ neúspešné podmorské pátranie po lete MH370, skonštatovalo, že vreckovka vyplavená v júli na pláži 200 kilometrov severne od západoaustrálského mesta Perth môže, no nemusí byť z nezvestného lietadla, po ktorom pátrajú práve západne od brehov Austrálie. Vyšetrovatelia očakávali, že sa na austrálskom pobreží niečo môže objaviť. Žiadny dôkazný materiál však dosial nenašli ani na súši, ani na dne Indického oceánu. Skontrolovať sa podarilo približne 40 percent vytýčenej oblasti, kde sa podľa vyšetrovateľov zrejme lietadlo zrútilo do mora.

 

Malajzijské lietadlo s 239 osobami pred rokom za dodnes neobjasnených okolností zmizlo počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa po strate kontaktov a komunikačných zariadení nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Pátranie prebieha už niekoľko mesiacov západne od Austrálie a jeho úspech je otázny, pričom austrálska vláda už avizovala jeho čoskoré zrušenie. Akcia už stála viac ako 40 miliónov dolárov, pričom náklady si Austrália delí spoločne s Malajziou. Nejasnosť situácie je živnou pôdou pre rôzne teórie vrátane jeho zostrelenia pre obavy z teroristického útoku. Malajzijská vláda však celú vec koncom januára označila za nehodu, čím vydláždila cestu vyplateniu kompenzácií rodinám obetí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies