VIDEO Prvá americká spoločnosť zavádza čipovanie zamestnancov, čoskoro to bude bežná prax

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 13:36 • 2 min
VIDEO Prvá americká spoločnosť zavádza čipovanie zamestnancov, čoskoro to bude bežná prax

WISCONSIN - Spoločnosť Three Square Market z Wisconsinu sa stane prvou v USA, ktorá začipuje svojich zamestnancov. Firma ponúka zamestnancom možnosť dať si do rúk zadarmo implantovať drobné čipy s vysokofrekvenčnou identifikáciou a tvrdí, že čoskoro sa to stane bežnou praxou aj inde.

slovakia

left justify in out

Čip veľký asi ako ryžové zrnko v hodnote 300 dolárov (približne 260 eur) im umožní otvárať dvere, prihlásiť sa do počítača a tiež aj nakupovať potraviny. Záujem oň zatiaľ prejavilo 50 z 85 zamestnancov firmy. "Medzinárodný trh je otvorený a myslíme si, že budúca trajektória celkového podielu na trhu bude ovplyvnená tým, kto podchytí túto oblasť skôr," povedal Patrick McMullan z Three Square Market.

 

img

img

Firmu poskytujúcu samoobslužné mini obchody s potravinami spoločnostiam po celom svete inšpirovalo čipovanie vo Švédsku, kde takzvaní bio-hackeri zavádzajú drobné čipy ochotným účastníkom projektu už najmenej tri roky. Three Square Market okrem toho spolupracuje so švédskou spoločnosťou BioHax na vyvíjaní nových technológií, ktoré sa podľa nich čoskoro stanú novým druhom platidla a spôsobom identifikácie. Namiesto kreditnej karty či telefónu budú mať ľudia medzi palcom a prstami len čip.

"Väčšina zamestnancov bez zaváhania súhlasila. Čip neobsahuje GPS a nemá možnosť vás stopovať. Je taký istý ako ten, čo máte v kreditnej karte. Jeho celou podstatou je zvyšovať pohodlie. Trvá dve sekundy ho zaviesť a dve sekundy ho odstrániť," uviedol viceprezident spoločnosti pre medzinárodný rozvoj Tony Danna. Ako ďalej povedal, dúfa, že čipy v budúcnosti nahradia všetko, čo sa nosí v peňaženke, od kreditnej karty cez občiansky preukaz až po kľúče.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies