VIDEO Protiteroristickú operáciu v Tbilisi neprežili traja teroristi a 2 ďalšie osoby

NETKY.SK • 22 November 2017, 22:00 • 2 min
VIDEO Protiteroristickú operáciu v Tbilisi neprežili traja teroristi a 2 ďalšie osoby

TBILISI - Príslušníci gruzínskych bezpečnostných síl zlikvidovali počas 20 hodín trvajúcej protiteroristickej operácie v hlavnom meste Tbilisi troch členov nemenovanej teroristickej organizácie a jej ďalšieho člena zadržali.

slovakia

left justify in out

Podľa stredajších informácií tamojších bezpečnostných orgánov členovia teroristickej organizácie neboli, respektíve nie sú občanmi Gruzínska. Skúmanie ich kontaktov v krajine i za jej hranicami prebieha. Ako uviedla gruzínska televízia, mohlo ísť o teroristov čečenského pôvodu.

 

K zásahu bezpečnostných síl, pri ktorom boli použité automatické strelné zbrane i ručné granáty, došlo po tom, čo vyjednávači neuspeli so snahou presvedčiť teroristov, aby sa vzdali. Pri operácii prišiel o život jeden príslušník špeciálneho útvaru rezortu vnútra, ako aj jeden príslušník Štátnej bezpečnostnej služby Gruzínska, po dve ďalšie osoby z oboch zložiek utrpeli zranenia.

 

Zábery gruzínskych televíznych kanálov ukázali, že po prestrelke vypukol požiar v obytnom dome, v ktorom sa predtým zabarikádovali teroristi, pričom vyhorelo viacero bytov. Úrady tak museli občanov evakuovať do bezpečia, pričom im prisľúbili odškodnenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona