VIDEO Proti Merkelovej v Drážďanoch demonštrovali stovky ľudí: Zradkyňa ľudu musí odísť!

NETKY.SK • 3 Október 2016, 19:15 • 2 min
VIDEO Proti Merkelovej v Drážďanoch demonštrovali stovky ľudí: Zradkyňa ľudu musí odísť!

DRÁŽĎANY - Stovky demonštrantov sa dnes ráno zhromaždili pred luteránskym kostolom Frauenkirche v saskej metropole Drážďany, aby tam pri príležitosti 26. výročia zjednotenia Nemecka protestovali proti utečeneckej politike nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Merkelová do Drážďan vycestovala spoločne s nemeckým prezidentom Joachimom Gauckom a ministrom vnútra Thomasom de Maizierom na oslavy Dňa nemeckej jednoty, štátneho sviatku pripomínajúceho zjednotenie Nemecka v roku 1990.


Pred bohoslužbou vo Frauenkirche sa politici stretli so stovkami nahnevaných demonštrantov, pokrikujúcimi heslá ako "Zradkyňa ľudu!" či "Merkelová musí odísť!" Obdobnému skandovaniu boli vystavení aj pri odchode z kostola.


Práve Drážďany, metropola spolkovej krajiny Sasko, sú jedným z miest, v ktorých prebehli v roku 1989 pokojné protesty vedúce k pádu Berlínskeho múru.
V rovnakom meste sa však v decembri 2014 zrodilo tiež pravicovo-populistické a nacionalistické hnutie Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida), na ktorého pravidelných demonštráciách zúčastňujú tisíce ľudí. Niekoľko tisícok stúpencov tohto hnutia sa dnes zhromaždilo aj pred drážďanskou hlavnou železničnou stanicou a žiadalo Merkelovej demisiu, dodala DPA.


V Drážďanoch bola v súvislosti s trojdňovými oslavami Dňa nemeckej jednoty posilnená bezpečnosť. Do ulíc bolo nasadených približne 2600 policajtov, uviedla agentúra Reuters a pripomenula, že v meste len minulý týždeň vybuchli dve podomácky vyrobené bombové nálože. Terčom jedného z útokov bola mešita, druhá nálož explodovala v blízkosti medzinárodného kongresového centra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona