VIDEO Protesty počas americkej hymny prenikli už aj do NHL

NETKY.SK • 9 Október 2017, 13:58 • 2 min
VIDEO Protesty počas americkej hymny prenikli už aj do NHL

Sunrise - Protesty počas americkej hymny prenikli už aj do zámorskej hokejovej ligy NHL. Ako prvý sa o to pričinil útočník Tampy Bay Lighting J.T. Brown počas sobotňajšieho duelu proti Floride Panthers.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný Američan mal počas hymny zaťatú päsť na znak nesúhlasu s presunom konfederačnej sochy v Tampe a bojom proti menšinám. Brown je prvý demonštrujúci hráč v profilige. Vedenie NHL nemá zatiaľ žiadne pravidlá týkajúce sa správania hráčov počas štátnych hymien.

 

 

"Chcel som vyjadriť podporu. O niektorých veciach je potrebné hovoriť. Mojím cieľom je upriamiť pozornosť na niektoré záležitosti. Každá konverzácia, ktorú vieme odštartovať, je dobrá. Viem, že to bude mať aj negatívny dopad. V mojom srdci som však cítil, že som urobil správne," citovala stanica ESPN útočníka "bleskov".

 

Brown je jeden z približne tridsiatich hráčov tmavej pleti v NHL, podobný znak protestu vyjadril aj v prípravnom stretnutí proti rovnakému súperovi. "Tampa Bay Lightning oslavuje každý moment, kedy sa môže spojiť ako komunita, aby si uctila vlajku našej krajiny. Rovnako však rešpektujeme našich hráčov a ich sociálne a politické stanoviská," uviedlo vedenie klubu vo svojom oficiálnom prehlásení.

 

K protestom voči politickým rozhodnutiam amerického prezidenta Donalda Trumpa sa pridali už dávnejšie hráči amerického futbalu v zámorskej NFL, znak nesúhlasu vyjadrili aj basketbalistky vo WNBA. Naopak v basketbalovej NBA vydal komisár Adam Silver nariadenie zakazujúce akúkoľvek formu protestu počas štátnych hymien.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies