VIDEO Projekt budúcnosti na Filipínach. Bývanie v mušli a energia vyrobená z morského prílivu

NETKY.SK • 2 Október 2017, 16:55 • 2 min
VIDEO Projekt budúcnosti na Filipínach. Bývanie v mušli a energia vyrobená z morského prílivu

FILIPÍNY - Luxusné moderné bývanie na vode už nemusí byť nevyhnutne spájané len s Dubajom. Podobný projekt je teraz pripravovaný na Filipínach.

slovakia

left justify in out

Veľkolepý projekt s názvom Nautilus má byť ekologickým rezortom zahŕňajúcim ako hotely, tak aj apartmány na prenájom. Niektoré z navrhovaných budov majú byť vystavené vo forme morských mušlí, iné majú mať podobu rotujúcej sa veže, kde sa vzduchové apartmány stále otáčajú za slnkom. Rozostavanie budov je plánované do tvaru špirál, v strednej časti má stáť centrum v tvare hory. V centre má byť napríklad škola, bazén s tobogánom, posilňovňou alebo jedálňou.

 

Prívlastok "ekologický" nemá projekt len ​​tak. Najviac elektrickej energie má byť vyrobenej napríklad z morského prílivu alebo slnečného žiarenia. Prípadné prebytky majú byť prepravené do miestnych elektrických rozvodových sietí. Samotné budovy majú byť navyše postavené výhradne z miestnych recyklovateľných materiálov.

 

Kapacita rezortu je až 500 ubytovaných hostí. Projekt je plánovaný do pokojného zálivu, medzi budovami sa potom majú hostia pohybovať na malých lodiach a člnoch s elektrickým pohonom. V centrálnej budove uprostred nemá chýbať ani vedecké pracovisko pre výskum morského života. Autori projektu rátajú s vedeckými pracovníkmi a s ekologicky zmýšľajúcimi turistami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona