VIDEO Prízrak? Návštevníkov čínskej pláže zmiatol zvláštny úkaz

NETKY.SK • 8 Máj 2018, 16:00 • 2 min
VIDEO Prízrak? Návštevníkov čínskej pláže zmiatol zvláštny úkaz

Záliv na pláži v čínskom meste Čching-tao sa na dve hodiny zmenil na nepoznanie.

slovakia

left justify in out

Pravidelní návštevníci pláže v Čching-tao sa nedávno poriadne prekvapili. Prišli totiž na známe miesto, no napriek tomu mali pocit, že sú niekde úplne inde. Horizont zálivu, ktorý obvykle tvorí obrys susedného pobrežia zrazu vyzeral úplne inak. Namiesto kopcov sa tu zračili vysoké budovy neznámeho mesta!

 

Návštevníci pláže sa stali svedkami javu, ktorý sa nazýva fatamorgána. Dochádza k nemu vtedy, keď sa jednotlivé vrstvy vzduchu nezahrievajú rovnako a na ich rozhraní vzniká odraz svetelných lúčov, ktorý funguje v podstate ako zrkadlo. Takýmto spôsobom sa môžu prenášať obrazy na veľké vzdialenosti. Podobné prípady sa často odohrávajú na púšti, v tejto oblasti však fatamorgána obyvateľov veľmi prekvapila.

 

Zvláštny úkaz trval viac ako dve hodiny. Obyvatelia sa vyjadrili, že vôbec nevedia, aké mesto videli na horizonte, rozhodne to však nebolo žiadne z ich okolia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies