VIDEO Pripravujú dokument o Tupacovi Shakurovi

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 12:43 • 2 min
VIDEO Pripravujú dokument o Tupacovi Shakurovi

BRATISLAVA - Anglický filmár Steve McQueen bude režírovať celovečerný dokument o zosnulom americkom rapperovi a hercovi Tupacovi Shakurovi.

slovakia

left justify in out

Na zatiaľ nepomenovanej novinke sa bude podieľať aj spoločnosť Amaru Entertainment, ktorú založila už taktiež zosnulá rapperova matka Afeni Shakur. Predstavitelia Amaru Entertainment uzavreli dohodu so správcom Shakurovej pozostalosti Tomom Whalleym. Snímku podporia aj vydavateľstvo Interscope Records a spoločnosť Universal Music Publishing Group. "Som nesmierne nadšený, že budem môcť preskúmať život tohto legendárneho umelca. Teším sa na úzku spoluprácu s jeho rodinou, aby som prerozprával neprikrášlený príbeh tohto talentovaného človeka," uviedol McQueen.

Tupac Amaru Shakur vydal počas života štyri sólové albumy - 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against The World (1995) a All Eyez On Me (1996), pričom dva mesiace po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory (1996). Neskôr sa dostalo do predaja ďalších päť jeho posmrtných sóloviek ako aj viacero kompilácií.

 

Ako herec sa objavil v snímkach ako Cesta za láskou (1993), Nad košom (1994), Bullet (1996), Za bránami pekla (1997) a Gang policajtov (1997).

 

Rappera 7. septembra 1996 postrelili v aute v Las Vegas, pričom o šesť dní neskôr vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. V apríli ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 

Šestnásteho júna, v deň jeho nedožitých 46. narodenín, sa do amerických kín dostane životopisný film All Eyez On Me.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona