VIDEO Princ Charles navštívil v nemocnici ľudí zranených pri stredajšom útoku

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 07:43 • 2 min
VIDEO Princ Charles navštívil v nemocnici ľudí zranených pri stredajšom útoku

LONDÝN - Britský princ Charles navštívil dnes súkromne ľudí, zranených v stredu pri londýnskom útoku, v nemocnici King's College Hospital.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Následník britského trónu sa poďakoval personálu v londýnskej nemocnici za "ich úžasnú snahu" pri liečbe a starostlivosti o ranených. Podával ruku zdravotných sestrám a ony sa s ním pri jeho odchode fotografovali.

 

 

Charles povedal: "Nechápem, ako to všetko zvládate."

 

 

Nemocnica lieči osem obetí zranených pri útoku.

 

Útočník v aute typu SUV zrážal v stredu chodcov na londýnskom Westminsterskom moste a potom sa pokúšal vtrhnúť na pozemok britského parlamentu, kde na smrť dobodal policajta. Iní policajti útočníka zastrelili. Pri teroristickom čine prišli o život štyria nevinní ľudia a desiatky utrpeli zranenia.

 

Riaditeľ hotela Preston Park v juhoanglickom meste Brighton, kde bol páchateľ ubytovaný noc pred útokom v Londýne, dnes povedal, že muž pôsobil neobvykle otvorene, bol zhovorčivý a porozprával mu podrobnosti o svojej rodine vrátane toho, že má chorého otca.

 

"Bol normálny, vlastne priateľský, pretože asi päť až desať minút sme sa rozprávali o jeho rodinnom zázemí a pôvode," uviedol riaditeľ hotela Sabeur Toumi pre stanicu Sky News.

 

Polícia urobila po stredajšom útoku prehliadku v hotelovej izbe a hľadala stopy po Khalidovi Masoodovi, ktorý predtým používal aj svoje rodné meno Adrian Russell Ajao, oznámila polícia.

 

Toumi pre televíziu uviedol, že Masood sa v hoteli ubytoval pod svojím vlastným menom a povedal o sebe, že má deti, ale aj problémy s chorým otcom. Medzi skonfiškovanými hotelovými predmetmi boli stojanový žehliaci lis na nohavice a držiak na toaletný papier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies