Primátor Galanty Paška bude stíhaný na slobode

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 13:19 • 2 min
Primátor Galanty Paška bude stíhaný na slobode

GALANTA – Primátor Galanty Peter Paška bude stíhaný na slobode.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom dnes sudkyňa Okresného súdu v Galante. Proti rozhodnutiu Okresného súdu v Galante, ktorý nevzal primátora Galanty Petra Pašku do väzby, podal prokurátor sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Krajský súd v Trnave v piatok 22. mája.

 

Pašku zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry ešte v utorok, obvinený je z machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

 

"Cítim sa absolútne nevinný. Celé toto obstarávanie je vec, ktorú som zdedil po bývalom vedení mesta,“ povedal po prepustení, už bez pút na rukách, Paška. Prípad sa týka verejného obstarávania v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa v Galante, na ktorý získala radnica približne 2,4 milióna eur z eurofondov. O zákazku sa uchádzalo desať stavebných firiem, súťažné podmienky splnilo päť z nich. V tomto prípade čelia obvineniu okrem prvého muža Galanty aj ďalšie tri osoby. Verejné obstarávanie podľa primátora skončené nebolo.


Primátor Paška povedal, že nemá dôvod odstúpiť z funkcie. "Nevidím absolútne žiadny dôvod na odstúpenie. Robím všetko s najlepším vedomím a svedomím. Neprišiel som do funkcie preto, aby som sa obohatil na nejakých províziách alebo niečom podobnom, to absolútne nie,“ vyhlásil.

 

 

 

V súvislosti so situáciou na galantskej radnici odovzdala vo štvrtok skupina poslancov žiadosť o zvolanie mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Pod žiadosťou je trinásť podpisov, primátor musí zvolať zastupiteľstvo do 15 dní. Ak tak neurobí, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Primátor sa chce dnes venovať rodine, zatiaľ nevedel povedať, či rokovanie zastupiteľstva zvolá.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies