VIDEO Prichytení pri čine! Po mäse a vajíčkach je tu kauza s toxickou zeleninou

NETKY.SK • 21 August 2017, 18:40 • 2 min
VIDEO Prichytení pri čine! Po mäse a vajíčkach je tu kauza s toxickou zeleninou

BRATISLAVA - Po mäse a vajíčkach tu máme celo-slovenskú kauzu s toxickou zeleninou! Keďže túto kauzu otvoril potravinový kritik Patrick Linhart, pomenoval ju po svojom - "Zeleninoví Veksláci".

slovakia

left justify in out

"Je to ako načasovaná bomba, akurát sám neviem, kedy vybuchne. O kauze vie ústredný riaditeľ potravinovej kontroly Bíreš a včera som o nej osobne informoval ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú," povedal Linhart.

 

Náš trh je zaplavovaný  často aj vyradeným a toxickým odpadom zo zahraničia, predávaným bez platenia daní na našich slovenských trhoch, ako prebytková zelenina a ovocie zo záhradiek. Frustrovaní slovenskí pestovatelia nevedia, ako so zeleninovými vekslákmi bojovať a takto je to už 13 rokov bez zmeny.

 

Kauza sa týka aj poniektorých maloobchodných reťazcov. Pokiaľ podporíte reportáže, čakajú na vás neuveriteľné výpovede o podvodoch s ovocím a zeleninou. Pokiaľ sa však chceš dozvedieť viac, je potrebné podporiť túto aktivitu, pretože som už po roku práce na týchto reportážach vyčerpal všetky vlastné zdroje, pričom testy potravín aj niečo stoja. Týka sa to aj teba a bez teba to nepôjde. Od 9.9 robíme aj testy GMO, podporiť môžeš TU.

 

 

VIDEO Hlboká spoveď farmára: Čestní pestovatelia to majú ťažké, pôda nie je stroj

 

VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona