VIDEO Príbeh ako z filmu: Toto je skutočný Tarzan, ľudia ho objavili po vyše 40 rokoch v džungli!

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 17:16 • 2 min
VIDEO Príbeh ako z filmu: Toto je skutočný Tarzan, ľudia ho objavili po vyše 40 rokoch v džungli!

QUANG NGAI – Zabudnite na švédskeho idola Alexandra Skarsgårda, ktorý vo filmovom svete stvárňoval vyrysovaného Tarzana a zoznámte sa so skutočným kráľom džungle.

slovakia

left justify in out

Ho Van Lang (44) a jeho otec ho Van Thanh (85) strávili hlboko v lese v provincii Quang Ngai 41 rokov bez kontaktu s akoukoľvek inou osobou či civilizáciou.

 

Do džungle sa dostali, potom ako utiekli pred vietnamskou vojnou. Otec Thanh, vojenský veterán, sa rozhodol opustiť svoju malú dedinu v roku 1972 so svojím vtedy dvojročným synom Langom po tom, čo americká bomba zabila jeho manželku a dve ďalšie deti.

 

Otec a syn prežili v divočine štyri desaťročia, stavali si príbytky vysoko na stromoch, bedrové rúšky vyrábali zo stromovej kôry a lovili zver.

 

Miestni obyvatelia ich objavili v roku 2013, vzali ich do civilizácie a teraz žijú v dome neďaleko džungle.

 

Výkonný riaditeľ DocastawayAlvaro Cerezo, ktorý ponúka dovolenky vo vzdialených neobývaných častiach sveta, sa stretol s Langom. Chcel sa dozvedieť o technikách prežitia a strávil s dvojicou päť v džungli.

 

 

"Lang je jedným z najmilších ľudí, ktorých som kedy stretol,“ napísal na svojom blogu Alvaro. Vietnamského Tarzana opísal ako muža s detskou povahou, ktorý hovorí rodným jazykom len veľmi málo. Lang prežil život bez pojmu o čase, uvedomoval si iba deň a noc. Ako jediné zdroje tepla a svetla poznal oheň a slnko.

 

Lang nemal najmenšie tušenie o vonkajšom svete aj keď mu otec o mnohých veciach rozprával, napríklad o lietadlách, ktoré križujú oblohu, či televízii. Keď sa teda prvýkrát pozrel na obrazovku, vedel, že ľudia v skutočnosti nie sú v krabici.

 

Thanh svojmu synovi nikdy nepovedal o existencii žien, pravdepodobne ho chcel ušetriť trápenia a nenaplneného chtíču.

 

Thanh a Lang sa však v džungli nemali zle. Pili pramenitú vodu priamo z riek a ich strava bola pestrá. Jedli ovocie, zeleninu, med a rôzne druhy mäsa, vrátane opíc, potkanov, hadov, jašteríc, žiab, netopierov, vtákov a rýb.

 

"Pre Langa nebola žiadna časť zvieraťa zbytočná,“ povedal Alvaro. "Keď som s ním bol v džungli, videl som ho jesť netopiere, akoby to boli olivy. Zúžitkoval hlavy aj vnútornosti."

 

Život Langa plynul šťastne, až kým sa jeho otcovi nezhoršil zdravotný stav. Mnoho nocí pri ňom prebdel a bál sa najhoršieho.

 

Langa po príchode do civilizácie najviac fascinovalo svetlo zo žiaroviek. Zatiaľ čo sa postupne zoznamuje s novým svetom a životom, jeho otec dúfa v skorý návrat do džungle a to so synom či bez neho.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies