VIDEO: Príbeh 11-ročného chlapca z Ukrajiny dojal Slovákov! Prišiel sám, len s taškou, pasom a telefónnym číslom

NETKY.SK • 6 Marec 2022, 16:44 • 2 min
VIDEO: Príbeh 11-ročného chlapca z Ukrajiny dojal Slovákov! Prišiel sám, len s taškou, pasom a telefónnym číslom

BRATISLAVA - Medzi vojnovými utečencami z Ukrajiny, ktorí v noci z piatka na sobotu prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu, bol aj 11-ročný chlapec zo Záporožia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rodičia museli zostať na Ukrajine. Cestovateľský príbeh malého Ukrajinca priblížilo Ministerstvo vnútra SR na sociálnej sieti. Polícia v nedeľu upozornila na prosbu o pomoc pre chlapcovu rodinu.

 

 

„Všetkých si získal svojím úsmevom, nebojácnosťou a odhodlaním hodným skutočného hrdinu,“ uviedlo ministerstvo s tým, že vďaka telefónnemu číslu napísanému na ruke sa chlapec skontaktoval so svojimi blízkymi, ktorí ho neskôr z hranice vyzdvihli.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusi chcú zaútočiť na Odesu, varuje Zelenskyj

 

Čakanie mu spríjemnili dobrovoľníci. „Odviedli ho do tepla a zabezpečili mu jedlo a pitie, ktoré mu nabalili aj na ďalšiu cestu,“ dodal rezort. Polícia v nedeľu popoludní na sociálnej sieti zverejnila video chlapcovej matky ďakujúcej za pomoc, ktorej sa jej synovi na Slovensku dostalo.

 

„Vedľa môjho mesta je jadrová elektráreň, ktorú Rusi obstreľujú. Horela, nemohla som opustiť svoju mamu, nevie sa samostatne pohybovať, preto som posadila syna smerom na slovenské hranice. Vo vašej malej krajine žijú ľudia s veľkým srdcom,“ hovorí v ňom žena.

 

 

Polícia v príspevku zároveň vyzvala ľudí, ktorí chcú žene a jej matke pomôcť dostať sa z Ukrajiny, aby kontaktovali Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže na adrese eduard@zksm.sk. „Je to overený kontakt,“ podotkli policajti

 

Možno vás zaujme: Posledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu poslal Putinovi drsný odkaz!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona