VIDEO Pri výbuchu neďaleko káhirského letiska sa zranilo 12 ľudí

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 06:10 • 2 min
VIDEO Pri výbuchu neďaleko káhirského letiska sa zranilo 12 ľudí

KÁHIRA - Celkovo 12 ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu a následnom požiari, ku ktorému došlo vo štvrtok večer pri medzinárodnom letisku v egyptskej metropole Káhira.

slovakia

left justify in out

Všetkých zranených hospitalizovali.

 

Explóziu, ku ktorej došlo neďaleko hlavného káhirského letiska v sklade patriacom miestnej petrochemickej spoločnosti, zapríčinili podľa hovorcu egyptskej armády vysoké teploty. Leteckú dopravu výbuch nenarušil.

 

Nad miestom nehody sa vznášal hustý oblak čierneho dymu a svedkovia uvádzali, že do oblasti prúdili sanitky i hasičské autá. Egyptská štátna televízia v piatok informovala, že hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu.

 

Bezpečnostné sily v Egypte dlhodobo bojujú proti militantným islamistom, ktorých aktivita nabrala na sile po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013.

 

Vo februári spustil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí rozsiahlu operáciu zameranú proti islamským militantom na Sinajskom polostrove. Operácia prebieha za účasti pozemných, námorných i vzdušných síl a týka sa oblastí severného a stredného Sinaja, niektorých častí delty Nílu a pásma Západnej púšte pozdĺž hranice s Líbyou. Od jej spustenia neboli mimo Sinaja hlásené nijaké závažné násilné incidenty.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies