VIDEO Pri streľbe pred vstupom do komplexu NSA utrpel zranenia jeden človek

NETKY.SK • 14 Február 2018, 18:15 • 2 min
VIDEO Pri streľbe pred vstupom do komplexu NSA utrpel zranenia jeden človek

WASHINGTON - Jedna osoba utrpela zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo na základni Fort Meade v americkom štáte Maryland, kde má sídlo Národná bezpečnostná agentúra (NSA). Informovala o tom spravodajská televízia NBC News.

slovakia

left justify in out

"Polícia NSA a miestne bezpečnostné zložky sa zaoberajú incidentom, ku ktorému došlo dnes ráno pri jednom z chránených vjazdov do areálu NSA. Situácia je pod kontrolou a bezpečnostné riziká pominuli," uviedol vo vyhlásení hovorca NSA Chris Augustine.

 

Incident sa odohral krátko pred 07.30 h miestneho času (13.30 h SEČ). Na záberoch, ktoré sa NBC podarilo získať, je vidno čierne SUV s viackrát prestreleným predným sklom, ktoré pravdepodobne narazilo do betónového zátarasu. Na zemi ležal spútaný muž obklopený príslušníkmi polície.

 

O incidente bol informovaný Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý vyslal na miesto svojich pracovníkov. So situáciou vo Fort Meade bol oboznámený aj americký prezident Donald Trump.

 

Nejde o prvú mimoriadnu udalosť, ku ktorej pri vstupe do komplexu NSA došlo. V marci 2015 sa do areálu pokúšali na ukradnutom SUV preniknúť dvaja muži. Príslušníci polície NSA jedného z nich zastrelili a druhého zranili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies