VIDEO Pri štadióne sa zrútil vrtuľník vlastníka futbalového klubu

NETKY.SK • 28 Október 2018, 08:14 • 2 min
VIDEO Pri štadióne sa zrútil vrtuľník vlastníka futbalového klubu

LEICESTER - Helikoptéra patriaca majiteľovi anglického prvoligového futbalového klubu Leicester City sa zrútila na parkovisko vedľa štadióna krátko po tom, ako vzlietla zo stredu ihriska. Incident sa udial asi hodinu po sobotňajšom stretnutí, v ktorom Leicester doma remizoval s West Hamom 1:1. Hneď po havárii sa nevedelo, kto presne bol na palube a aký je ich stav, ale podľa informácií BBC sa v helikoptére nachádzal aj 60-ročný majiteľ klubu Vichai Srivaddhanaprabha.

slovakia

left justify in out

Viac ako sedem hodín po udalosti sa polícia stále nevedela verejne vyjadriť o prípadných obetiach. "Nehoda bola jasne vážna a tragická. Prosím nešpekulujte, kto mohol byť na palube. Myslite na rodiny, priateľov a fanúšikov Leicesteru," uviedol na twitteri Andrew Brodie, zástupca šéfa mestského hasičského zboru.

 

Denník Daily Telegraph informoval, že dánsky brankár klubu Kasper Schmeichel, bývalý hráč Leicesteru a niekdajší anglický reprezentačný gólman Peter Shilton a ďalší fanúšikovia pri pohľade na horiace trosky helikoptéry mali slzy v očiach. Údajne viac ako 20 minút trvalo, kým sa podarilo hasičom skrotiť požiar. Až potom mohli zasiahnuť záchranári.

 

Srivaddhanaprabha, ktorý je považovaný za piateho najbohatšieho človeka v Thajsku, kúpil Leicester City v roku 2010. V roku 2016 sa s tímom tešil zatiaľ z jediného majstrovského titulu. Srivaddhanaprabha pravidelne cestuje helikoptérou zo zápasov do jeho domu v Berkshire. Podľa fotografa Ryana Browna sa helikoptére krátko po vzlete vypol motor.

 

"Otočil som sa a začul škrípavý zvuk. Helikoptéra zrazu zostala ticho, potom sa začala točiť, nemali nad ňou kontrou. No a potom spadla na zem a okamžite začala horieť," povedal Brown pre BBC.

 

12 svi

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona