VIDEO Pri rukojemníckej dráme sa po výbuchu stodoly zranilo osem policajtov

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 09:13 • 2 min
VIDEO Pri rukojemníckej dráme sa po výbuchu stodoly zranilo osem policajtov

NORTH HAVEN - Výbuch stodoly v americkom štáte Connecticut si vyžiadal až do osem zranených policajtov. Tí zasahovali v meste North Haven pri rukojemníckej dráme, počas ktorej sa muž zabarikádoval so svojou manželku v ich dome, ku ktorému stodola patrila.

slovakia

left justify in out

Explózia nastala v stredu okolo 20:30 miestneho času (2:30 vo štvrtok SELČ) a muži zákona pri ňom utrpeli život neohrozujúce zranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice, uviedol zástupca policajného náčelníka v North Haven Jonathan Mulhern.

Člen mestského výboru Michael Freda uviedol, že rukojemnícka dráma sa začala v stredu podvečer a je súčasťou veľmi násilného domáceho sporu. Ako sa vyjadril pre televíziu WTIC-TV, policajti na miesto privolali aj špeciálnu jednotku SWAT a muža sa pokúšali "prehovoriť, dostať ho z domu a naozaj upokojiť situáciu. Potom sa veci zhoršili explóziou". Manželka muža podľa Fredových slov pred výbuchom unikla.

 

 

img

Foto: SITA



Polícia s mužom vyjednávala aj po výbuchu, či ho už zatkli, však zatiaľ nie je známe. "Toto je stále aktívne miesto činu," vysvetlil vo štvrtok ráno spomínaný Mulhern. Polícii v North Haven pomáha pri vyšetrovaní aj štátna polícia. Na miesto tiež prišli zamestnanci federálneho Úradu pre alkohol, tabak, zbrane a výbušniny.

Obyvatelia okolitých budov sa na facebookovej stránke polície vyjadrili, že počuli výbuch a cítili, ako otriasol ich domami. Po tom, ako po explózii vypukol oheň, na miesto prišli ďalší členovia polície a bolo počuť ďalšie menšie výbuchy, uvádza agentúra AP. Vo štvrtok ráno oheň ešte stále horel, vyjadrili sa predstavitelia hasičov s tým, že v okolí v dôsledku incidentu prerušili dodávku elektriny.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies