VIDEO Pri násilných potýčkach v Macedónsku sa zranilo 38 policajtov

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 15:56 • 2 min
VIDEO Pri násilných potýčkach v Macedónsku sa zranilo 38 policajtov

SKOPJE - Pri násilných potýčkach medzi demonštrantami a políciou v macedónskej metropole Skopje sa v noci z utorka na stredu zranilo 38 policajtov a jeden protestujúci.

slovakia

left justify in out

Zadržaných bolo v súvislosti s incidentom 30 osôb. Macedónska ministerka vnútra Gordana Jankuloska v stredu uviedla, že šesť policajtov pri zrážkach utrpelo vážne zranenia a museli byť hospitalizovaní. Samotné potýčky ministerka opísala ako "brutálny útok na políciu", pri ktorom demonštranti na policajtov hádzali vajíčka, fľaše, kamene aj kovové tyče. Vyše tisíc ľudí sa v utorok podvečer zhromaždilo pred vládnou budovou v hlavnom meste na protest proti usmrteniu 22-ročného Martina Neškoskeho políciou v roku 2011 počas povolebných osláv.

 

K protestu došlo len niekoľko hodín po tom, ako líder macedónskej opozície Zoran Zaev obvinil macedónskeho premiéra Nikolu Gruevského z pokusu ututlať Neškoského smrť. Predseda najsilnejšej opozičnej strany v krajine, Sociálnodemokratického zväzu Macedónska (SDSM), totiž zverejnil sériu zvukových nahrávok, kde údajne počuť Gruevského, šéfa spravodajskej služby, ministra vnútra a iných predstaviteľov, ako zvažujú možnosti zahladenia udalosti. Neškoski bol jedným z podporovateľov Gruevského, ktorí vyšli do ulíc osláviť jeho volebné víťazstvo. Z usmrtenia už dávnejšie usvedčili príslušníka premiérovej ochranky a špeciálneho policajného útvaru, ktorého súd poslal na 14 rokov do väzenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies