VIDEO Pri Lesbose zachraňovali loď s migrantmi: Ratovali aj malé deti!

NETKY.SK • 29 Október 2015, 08:18 • 2 min
VIDEO Pri Lesbose zachraňovali loď s migrantmi: Ratovali aj malé deti!

ATÉNY - Gréckej pobrežnej stráži sa v stredu podarilo pri ostrove Lesbos vo východnej časti Egejského mora zachrániť ďalších 242 migrantov po tom, ako sa ich drevené plavidlo prevrhlo. Informovala o tom agentúra AP a dodala, že traja z migrantov nehodu neprežili.

slovakia

left justify in out

Záchranári miesto nehody naďalej prehľadávajú, pričom nie je úplne jasné, koľko ľudí bolo v čase nehody na lodi. Niektoré zdroje podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) tvrdia, že na lodi bolo 200 ľudí, zatiaľ čo iné hovoria až o 300 osobách.

 


Najnovšou nehodou sa počet obetí, ktoré zahynuli vo vodách vo východnej časti Egejského mora, zvýšil na 11, uviedla AP a doplnila, že k týmto úmrtiam došlo pri piatich rôznych incidentoch.


Pri inom, podobnom incidente v stredu neprežil nehodu lode plaviacej sa na ostrov Lesbos 7-ročný chlapec a ďalšie 12-mesačné dievča sa nachádza v kritickom stave.


Ďalšie tri deti zahynuli v stredu pri prevrátení člna pri pobreží ostrova Samos ležiacom južne od Lesbosu; jedna žena a dve deti sa utopili pri podobnej nehode neďaleko ostrova Agathonisi.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona