VIDEO Pri kopaní metra pod Rímom našli spálené ruiny pripomínajúce slávne Pompeje

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 08:57 • 2 min
VIDEO Pri kopaní metra pod Rímom našli spálené ruiny pripomínajúce slávne Pompeje

RÍM - Pri výkopových prácach spojených s rozširovaním trasy C rímskeho metra objavili robotníci spálené ruiny usadlosti zo začiatku 3. storočia nášho letopočtu. Najzaujímavejším nálezom je 1800 rokov stará kostra psa v skrčenej polohe.

slovakia

left justify in out

Podľa všetkého zhorel pri rovnakom požiari, ktorý zničil celú usadlosť. O objave informovalo talianske ministerstvo kultúry, ktoré nález prirovnalo k Pompejám, mestu z doby starovekého Ríma, ktoré v roku 79 nášho letopočtu pochovala erupcia sopky Vezuv a do dnešných dní sa na jeho mieste zachovali dôkazy o vtedajšom spôsobe života.

 

Na novom nálezisku pod Rímom zatiaľ našli napríklad obhorené stoly rôznych veľkostí, drevené zábradlie alebo fragmenty steny s freskami.

 



Agentúra AP pripomína, že jedným z dôvodov, prečo je rímska sústava metra v porovnaní s veľkosťou mesta, ktoré obsluhuje, taká poddimenzovaná, je práve skutočnosť, že takmer na každom kúsku zeme sa tu dá naraziť na vzácne vykopávky dokumentujúce dávny život v jednom z najvýznamnejších miest starovekého sveta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies