VIDEO: Prezidentka sa zastala slovenských vedcov

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 15:20 • 2 min
VIDEO: Prezidentka sa zastala slovenských vedcov

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes navštívila Štátny ústav pre kontrolu liečiv a Biomedicínske centrum Slovenskej akadémie. Po návšteve uvidla, že za vedcami na Slovensku stojí.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu tieto inštitúcie navštívila najmä z dôvodu, aby im vyjadrila svoju podporu a plnú dôveru.

„Veľmi ma mrzí, že koncom minulého týždňa zazneli vyjarenia z úst ministra financií, ktoré nepriamym spôsobom vyjadrili kritiku alebo pochybnosť na kvalitu našich inštitúcií,“ komentuje Čaputová.

 

 

Tvrdí, že Matovičove vyjadrenie považuje za absolútne neprimerané a nesprávne. Ten vo svojom tlačovom vyhlásení v piatok 9. apríla povedal, že Rusko požiadalo Slovensko o vrátenie 200-tisíc dávok vakcíny Sputnik V, ktoré už na Slovensku sú. „Dôvod, prečo sa rozhodli vypovedať zmluvu, je, že sa cítia mimoriadne poškodení tým, že ŠÚKL zveril posúdenie tejto vakcíny neregistrovanému laboratóriu,“ povedal minulý týždeň bývalý premiér Matovič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies