VIDEO Premiér: Návrh na rekonštrukciu vlády je popretím výsledkov parlamentných volieb

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 18:47 • 2 min
VIDEO Premiér: Návrh na rekonštrukciu vlády je popretím výsledkov parlamentných volieb

BRATISLAVA - Návrh prezidenta SR Andreja Kisku na rekonštrukciu vlády spolu s hlasovaním o dôvere novému kabinetu sú popretím výsledkov demokratických parlamentných volieb. V nedeľňajšom vyhlásení pre médiá to uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) s tým, že Kiska sa týmto hlási k opozícii, ktorá hovorí o potrebe prevratu.

slovakia

left justify in out

Fico tvrdí, že ak má dôjsť k zmenám vo vláde, bude to výsledkom dohody koaličných partnerov a v tomto procese Ústava SR nevidí žiadnu úlohu prezidenta. "A predčasné voľby môžu nastať len vtedy, ak za nich zahlasuje minimálne 90 poslancov," odkázal.

 

Premiér sa domnieva, že prezident Kiska v nedeľu popoludní prečítal vyhlásenie, ktoré zjavne nebolo napísané na Slovensku. "Toto vyhlásenie má rukopis ľudí, ktorí nepoznajú ústavnoprávne tradície a pravidlá, a sledujú úplne iné ciele ako stabilita krajiny," myslí si Fico.

 

Zároveň uviedol, že jemu osobne, na rozdiel od prezidenta, nie je jedno, aký bol motív vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Šokovali ma prezidentove slová, že aj keby išlo o náhodný motív, reflektuje to stav spoločnosti. Nemôžem s tým súhlasiť," odkázal s dôvetkom, že on nebude tancovať na hrobe dvoch mladých ľudí, ako to robí opozícia, médiá a dnes aj prezident.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona