VIDEO Premiér Fico sa opäť tvrdo pustil do utečencov

NETKY.SK • 23 November 2015, 09:07 • 2 min
VIDEO Premiér Fico sa opäť tvrdo pustil do utečencov

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico nemení svoj postoj a aj naďalej odmieta prijatie utečencov. Svoje dôvody povedal na videu, ktoré strana Smer-SD zverejnila na svojom YouTube.

slovakia

left justify in out

Vo videu premiér hovorí, že ani ľudské práva ho nedonútia ignorovať bezpečnostné riziká. „Chápem, že o niektorých veciach sa nepatrí hovoriť, ale pokiaľ ide o životy ľudí, bezpečnosť Slovenska, celej EÚ, tu ma absolútne žiadna etika nezaujíma,“ povedal Fico na videu a dodal, že útoky Islamského štátu v Paríži neboli všetko, čo môžu teroristi spraviť v Európe.

 

„Nevidím žiadny dôvod, ani ľudské práva, ani humanizmus, ani zištné dôvody, ako je lacná pracovná sila, na to, aby sme ignorovali alebo zamlčiavali obrovské bezpečnostné riziká, ktoré so sebou migračná vlna prináša,“ povedal premiér Fico vo videu.

 

 

Pristúpime k zmene zákonov dotýkajúcich sa boja proti terorizmu

V Trestnom zákone máme definovaný trestný čin teroru. Fico očakáva, že pracovná skupina najprv zhodnotí, či skutková podstata trestného činu teroru zahŕňa všetky možné aktivity, ktoré prichádzajú do úvahy. Vysvetlil ďalej, že v prípade Trestného poriadku nás zaujíma, ako nastaviť konanie, ak pôjde o podozrenie alebo už o obvinenie z trestného činu teroru. Do úvahy prichádza povinná väzba. „Ak by bol človek obvinený z trestné činu teroru, tak by súd nemal možnosť rozhodovať, či pôjde do väzby, ale musel by automaticky zo zákona rozhodnúť o väzbe,“ uviedol premiér. Určite práva obvineného z trestného činu teroru by nemali byť také isté ako sú práva obvineného pri iných druhoch trestných činov, myslí si premiér.

 

Do úvahy prichádzajú aj zmeny ďalších predpisov. Napríklad zákon o SIS a zákon o Policajnom zbore, ktoré obsahujú oprávnenia pre tajnú službu a pre políciu, sa musia výrazne sprísniť v prospech orgánov v trestnom konaní. Na Bezpečnostnej rade SR padol aj návrh na posilnenie personálnej a technickej stránky boja proti terorizmu. Bude predložený časový harmonogram zvýšenia počtu špeciálnych síl policajtov, vrátane finančného krytia týchto krokov, informoval Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies