VIDEO Premiér Fico: Kto do teba kameňom, ty do neho dvoma kameňmi, ak ide o extrémistov

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 15:02 • 2 min
VIDEO Premiér Fico: Kto do teba kameňom, ty do neho dvoma kameňmi, ak ide o extrémistov

BRNO – Cez víkend sa na výstavisku v Brne konal zjazd Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), na ktorej si strana zvolila nové vedenie a schválila dlhodobý program, z ktorého budú vychádzať jej priority pre tohtoročné voľby do Poslaneckej snemovne. Na zjazde vystúpil aj náš premiér Robert Fico, ktorý si vyslúžil potlesk postojačky.

slovakia

left justify in out

Okrem gratulácii Bohuslavovi Sobotkovi ku zvoleniu za predsedu ČSSD, hovoril premiér Fico aj o iných témach. Jednou z nich bola aj zmena rétoriky. „Ak proti nám stoja extrémisti a poloblázni, zabudnime na to biblické že kto do teba kameňom, ty do neho chlebom. Ja hovorím, že kto do teba kameňom, ty do neho dvoma kameňmi. Najmä v prípade, ak ide o extrémistov a polobláznov,“ povedal premiér Fico.

 

Vo svojom prejave ďalej hovoril ja o politickej korektnosti, ktorú v dnešnej dobe považujú za prejav slabosti. „Nebojme sa veci pomenovávať riadnymi slovami. Musíme mať schopnosť nielen inak pomenovávať veci, ale musíme mať schopnosť hovoriť úplne otvorene,“ povedal Fico a dodal: „Ak si myslíme, že sankcie voči Ruskej federácii sú nezmyselné (ja teraz hovorím o Slovensku), tak to budem hovoriť otvorene, či sa na mňa niekto hnevá, alebo sa nehnevá. Ak poviem, že máme na Slovensku ľudí, ktorým sa nechce pracovať a sú darebáci, je povinnosťou sociálnej demokracie byť aj tvrdou voči takýmto ľuďom, pretože ak to neurobíme, tak to urobí za nás niekto iný.“

 

 

 

Ďalej hovoril o sociálnej demokracii a o jej nutnosti udržať ju, pretože niektoré strany nemajú demokratické princípy. „Na Slovensku máme strany, ktoré majú štyroch členov,“ dodal premiér.

 

"Máme za sebou pozitívny a silný zjazd," zakončil Sobotka 39. zjazd ČSSD s tým, že katastrofické scenáre sa nenaplnili. Sobotka sa ďalej poďakoval premiérovi Ficovi za to, že ho zastupoval na summite EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies