VIDEO: Prekliate prostredné sedadlo v lietadle bude komfortnejšie

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 20:43 • 2 min
VIDEO: Prekliate prostredné sedadlo v lietadle bude komfortnejšie

Sedieť na prostrednom sedadle v lietadle je vždy tak trochu prekliatie. V blízkej budúcnosti by to ale mohol byť oveľa komfortnejší zážitok.

slovakia

left justify in out

Americký úrad pre civilné letectvo schválil nový koncept, ktorý sa má inštalovať do prvých lietadiel už koncom budúceho roka. Prostredné sedačky budú posadené nižšie a budú širšie, napísal server Independent.

 

Inovatívna štruktúra nazvaná S1 bude oproti sedadlám pri okienku a v uličke o niečo nižšie, ale tiež trochu posunutá dozadu. Nemenovaná americká aerolinka si už sedačky objednala hneď po schválení konceptu. Nainštaluje ich zatiaľ do 50 lietadiel.

 

Spoločnosť Molon Labe Seating sedačky vytvárala päť rokov, cieľom pri tom bolo zvýšiť komfort cestujúcich, ale zároveň vychádzať z dispozícií lietadla a nezabrať viac priestoru. Vďaka novému konceptu bude mať navyše každý pasažier miesto pre ruky na operadlách. 

 

"Zistili sme, že to, čo vyzerá ako malý krok, je v skutočnosti veľká zmena," uviedol zakladateľ "Molon Labe Seating" Hank Scott.

 

Sedadlo S1 je koncipované pre lety na krátke vzdialenosti, spoločnosť však vyvíja aj ďalšie verzie produktu, ktoré by sa lepšie hodili pre dlhé cesty. Ich súčasťou by mal byť aj oveľa prepracovanejší systém zabudovaného zábavného zariadenia - obrazoviek, rôznych portov na slúchadlá a podobne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona