VIDEO Prečo nadnárodné korporácie vozia na východ nekvalitnejší tovar? Máme to vo vlastných rukách

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 14:22 • 2 min
VIDEO Prečo nadnárodné korporácie vozia na východ nekvalitnejší tovar? Máme to vo vlastných rukách

BRATISLAVA – Spoločnosť GfK dnes v Bratislave uskutočnila tlačovú konferenciu na tému „podiel slovenských potravín v obchodoch.“ Prieskum sa sústredil na reťazce Billa, CBA, COOP Jednota, Kaufland, Lidl, Tesco a Metro. V štatistikách sa neobjavilo Terno.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podiel slovenských potravín v obchodoch klesol o 7,2%. Výsledky prieskumu ukázali, že na pultoch obchodných sietí je v priemere vystavených 37% slovenských výrobkov, čo predstavuje pokles o 2 percentuálne body oproti minuloročnému meraniu.

 

Podľa prieskumu tejto spoločnosti, je najväčší podiel výrobkov zo SR v Tescu a v Kauflande. Tie dosahujú viac ako dvojnásobné počty vystavenia slovenských výrobkov v porovnaní s priemerom konkurencie.

 

img

 

 

Ako upozornil generálny riaditeľ Kauflandu na SR Paul Pauls, tieto údaje nemusia byť absolútne objektívne, nakoľko sa jednotlivé reťazce odlišujú svojou veľkosťou. Prieskum bol uskutočnený v 360 prevádzkach siedmych potravinových reťazcov v SR.

 

Aktuálne na verejnosti rezonuje téma rozdielnej kvality produktov na západe a na východe. Do východných krajín EÚ nadnárodné korporácie vozia nekvalitnejší tovar ako našim „rovnocenným“ západným susedom.

 

VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

 

Keďže Kaufland patrí k nadnárodným korporáciám na našom trhu a jeho zástupcovia boli jedinými zúčastnenými zo skúmaných reťazcov na tejto tlačovej konferencii,  spýtali sme sa ich na súčasnú problematiku. Hovorca spoločnosti Kaufland, Martin Gartner potvrdil, že na Slovensko zo zahraničia dovážajú menej kvalitný tovar aj oni.

 

Vysvetlil, že rozdielnu kvalitu pre jednotlivé štáty EÚ majú na svedomí výrobcovia, od ktorých tovar nakupujú. Ponúkať ho zatiaľ budú aj naďalej, obávajú sa totiž, že keby ho odmietli nakupovať, nepokryli by dopyt na slovenskom trhu a dostali by sa do konkurenčnej nevýhody.

 

Pauls zdôraznil, že najväčšiu silu majú spotrebitelia. Ak prestanú nekvalitný tovar kupovať a uprednostnia kvalitné slovenské výrobky, reťazce budú mať väčšiu motiváciu ich uprednostňovať tiež.

 

Viac sa dozviete vo videu:




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies