VIDEO Pre obrovský požiar uzavreli centrum Glasgowa

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 16:42 • 2 min
VIDEO Pre obrovský požiar uzavreli centrum Glasgowa

GLASGOW - Škótske záchranné služby zasahujú pri požiari v Glasgowe, v dôsledku ktorého uzavreli jeho centrum. Horieť začalo v nočnom klube Victoria's na Sauchiehall Street približne o 8:20 miestneho času (9:20 SEČ). Na mieste zasahovalo vyše 20 hasičských áut vrátane špecializovaného vozidla s výškovou technikou a záchranného vozidla. Obyvateľov z okolitých budov evakuovali.

slovakia

left justify in out

Požiar ohrozoval aj jednu z tamojších pamiatok, 114-ročné Pavilion Theatre. Podľa zastupujúceho požiarneho náčelníka Lewisa Ramsayho sa ho však podarilo dostať pod kontrolu a divadlo tak zachrániť. "Bol to veľmi komplikovaný požiar a oheň sa rýchlo šíril po viacerých starších budovách. Som rád, že môžem povedať, že sme ho dostali pod kontrolu v bloku, ktorý postihol a hlavne, že sme zvládli ochrániť a zachrániť viaceré ikonické budovy naokolo, predovšetkým Pavilion Theatre," uviedol a dodal, že nikto pri požiari neutrpel zranenia.

 

 



Mnohí z hasičov museli pri zásahu používať dýchacie zariadenia. Čiastočne aj pre hrozbu azbestu, ktorý sa v starých budovách nachádza, píše spravodajský portál BBC. Polícia a hasiči varovali ľudí v okolí, aby neotvárali okná, kým je vo vzduchu dym.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona