VIDEO Požiar zničil v Ríme veľkú skládku odpadu

NETKY.SK • 11 December 2018, 17:40 • 2 min
VIDEO Požiar zničil v Ríme veľkú skládku odpadu

RÍM - Veľký požiar zničil v utorok jednu z najväčších skládok odpadu v Ríme. Do častí talianskej metropoly prenikol ostrý zápach, ktorý vzbudil u obyvateľov obavy z jedovatých splodín, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Požiar v zariadení na likvidáciu odpadu na severnom okraji Ríma vzbĺkol približne o 04.00 h SEČ. Hasiči na Twitteri oznámili, že požiar sa podarilo dostať pod kontrolu o 11.45 h, avšak jeho úplné uhasenie bude trvať ešte dlho.

 

Rímsky magistrát preventívne vyzval každého, kto je v dosahu dymu, aby zostal doma a zavrel okná. Obyvateľov tiež upozornili, aby nekonzumovali plodiny z oblasti nachádzajúcej sa v bezprostrednej blízkosti požiaru. Jeho príčina je zatiaľ nejasná.

 

 

Na túto skládku sa už roky sťažujú obyvatelia, ktorým prekáža zápach. Požiar môže ešte zhoršiť krízu s odpadom v Ríme. Mesto je už dlhodobo neschopné náležite zbierať a likvidovať odpad, čo sa nepáči mnohým jeho obyvateľom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies