VIDEO Požiar v Grécku poškodil osmanskú mešitu z 15. storočia

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 14:38 • 2 min
VIDEO Požiar  v Grécku poškodil osmanskú mešitu z 15. storočia

SOLÚN - Na severovýchode Grécka došlo v noci nadnes k požiaru, ktorý vážne poškodil mešitu postavenú osmanskými Turkami na začiatku 15. storočia. Informovali o tom tamojšie úrady, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oheň podľa miestnych hasičov vypukol dnes v skorých ranných hodinách v Bayezidovej mešite - známej tiež ako Čelebiho mešita sultána Mehmeda - v meste Didymoteicho. Mešita je považovaná za jednu z najdôležitejších pamiatok svojho druhu v tomto regióne.

 

 

Šéf miestneho hasičského zboru Nathanail Rigas uviedol, že pri požiari bol zničený drevený strop mešity. Napriek tomu, že plamene sa podarilo uhasiť, pokračujú požiarnici v prácach zameraných na zabezpečenie toho, aby sa nezrútil minaret mešity.

 

Podľa Rigasa zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by za incidentom bolo podpaľačstvo. Dodal, že vyšetrovatelia plánujú preskúmať vnútrajšok budovy, len čo sa doň bude dať dostať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona