VIDEO Požiar na ostrove La Palma si vynútil ďalšiu evakuáciu

NETKY.SK • 7 August 2016, 13:45 • 2 min
VIDEO Požiar na ostrove La Palma si vynútil ďalšiu evakuáciu

MADRID - Približne 500 ľudí museli v noci nadnes evakuovať z bezprostredného okolia lesného požiaru, ktorý už piaty deň vyčíňa na španielskom ostrove La Palma.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom informovala agentúra AP.

 

K najnovšej evakuácii došlo tesne po polnoci miestneho času v dvoch častiach obce Villa de Mazo.

 

Približne 500 obyvateľov sa pritom do bezpečia rozhodli úrady previesť len niekoľko hodín po tom, ako vyhlásili, že do svojich domovov sa už môže vrátiť asi 2500 ľudí, ktorých evakuovali v uplynulých dňoch z dedín El Paso a Fuencaliente.

 

Lesný porast horí v kopcovitej a ťažko prístupnej oblasti v prírodnom parku Cumbre Vieja. Plamene do dnešného dňa zničili asi 4000 hektárov píniových porastov.

 

 

Boj s ohňom, na ktorom sa zúčastňujú stovky vojakov, hasičov, policajtov, príslušníkov civilnej ochrany, Červeného kríža a lesnej stráže, si vyžiadal aj život 54-ročného príslušníka lesnej stráže.

 

Rozsiahly lesný požiar spôsobil v stredu pravdepodobne 27-ročný nemecký turista, ktorý po vykonaní veľkej potreby v lese podpálil použitý toaletný papier. Španielska polícia ho medzičasom zadržala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona