VIDEO: Požiar na lodi zabil desiatky ľudí

NETKY.SK • 24 December 2021, 10:23 • 2 min
VIDEO: Požiar na lodi zabil desiatky ľudí

DHÁKA - Úrady predpokladajú, že oheň vznikol v lodnej strojovni a rýchle sa rozšíril po celom plavidle. Mnoho cestujúcich poskákalo v panike do vôd rieky

slovakia

left justify in out

Najmenej 30 ľudí zahynulo, keď osobný trajekt na rieke v južnom Bangladéši zachvátil v piatok v skorých ranných hodinách požiar. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.

 

Dvojpalubný trajekt sa plavil po rieke Sugandha na úseku prechádzajúcom cez administratívnu oblasť Barišál, približne 150 kilometrov juhozápadne od hlavného bangladéšskeho mesta Dháka.

 

 

Na palube trajektu smerujúceho do Dháky sa nachádzalo približne 300 pasažierov. Hasičom trvalo viac ako 3 hodiny, kým plamene na lodi uhasili natoľko, že plavidlo mohli ukotviť v blízkej dedine na brehu rieky. Hospitalizovaných s popáleninami bolo následne najmenej 67 pasažierov.

 

V juhoázijskom Bangladéši dochádza k lodným haváriám pomerne často, a to najmä v dôsledku nedbalého dodržiavania pravidiel lodnej premávky.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Tajfún Rai zabil na Filipínach vyše 200 ľudí

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona