VIDEO Požiar, ktorý vypukol v dôsledku bitiek medzi Kurdmi a Afgancami zničil utečenecký tábor

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 07:33 • 2 min
VIDEO Požiar, ktorý vypukol v dôsledku bitiek medzi Kurdmi a Afgancami zničil utečenecký tábor

LILLE - Požiar úplne zničil v pondelok večer utečenecký tábor v meste Grand-Synthe ležiacom v severnom Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov vypukol po šarvátkach medzi Kurdmi a Afgancami, ktoré sa začali bitkou a neskôr prišli k slovu aj nože, pričom bolo zranených najmenej desať ľudí, uviedla agentúra Reuters.  Jedného zo zranených migrantov zrazilo auto na neďalekej diaľnici a jeho stav je kritický, oznámila polícia. Ďalší migranti utrpeli bodné zranenia.

 

 

Po príchode poriadkovej polície došlo k ďalším stretom medzi jej príslušníkmi a 100-150 migrantmi. V tábore bolo ubytovaných 1000-1500 ľudí; väčšina z nich pochádza zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Plamene pohltili všetkých 300 drevených chatiek, v ktorých bývali.

 

Podľa prvotných zistení bol požiar založený na niekoľkých miestach súčasne. Plamene boli vidieť v okruhu niekoľkých kilometrov. Utečenecký tábor v Grand-Synthe sa nachádza na ceste medzi mestami Dunkerque a Calais a bol zriadený len vlani. Mnohých migrantov tam premiestnili z nelegálneho tábora v Calais, kde čakali na príležitosť pokračovať v ceste do Veľkej Británie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona