VIDEO Povrazolezec Nik Wallenda balansoval na obrovskom ruskom kole v Orlande

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 17:13 • 2 min
VIDEO Povrazolezec Nik Wallenda balansoval na obrovskom ruskom kole v Orlande

ORLANDO - Známy americký povrazolezec Nik Wallenda dosiahol dnes ďalší rekord, keď "zdolal" gigantické, 122 metrov vysoké ruské kolo v Orlande v štáte Florida. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Wallenda (36) kráčal po konštrukcii Orlando Eye bez vyvažovacej tyče a napriek veternému počasiu a klzkému povrchu udržiaval rovnováhu len za pomoci rúk. Koleso sa pritom pomaly otáčalo. 
     

Jeho pokus, vysielaný v populárnej relácii televízie NBC "Today", trval približne štyri až päť minút. Medzi prizerajúcimi sa zvedavcami bol aj floridský guvernér Rick Scott.
     

Na začiatku si Wallenda posťažoval, že "trochu fúka" a kovová konštrukcia je "dosť mokrá". Počas výstupu nezabudol ani na obligátne selfie. Na vrchol kolesa aj naspäť na zem sa zviezol na streche na jednej z gondol. 
     

Orlando Eye je najnovšou atrakciou floridského mesta Orlando. Pre verejnosť by ju mali otvoriť v máji. 
     

Nik Wallenda má už deväť zápisov v Guinnessovej knihe rekordov, okrem iného prešiel na lane ponad Niagarské vodopády. Vďaka dnešnému pokusu by mal získať desiaty zápis. 
     

Wallenda patrí do siedmej generácie cirkusovej rodiny Flying Wallendas (Lietajúci Wallendovci). Jeho pradedo Karl Wallenda, rodák z nemeckého Magdeburgu, zahynul v roku 1978 v Portoriku pri páde z lana vo veku 73 rokov. Podobne skončili aj ďalší členovia rodiny Wallendovcov, napríklad Nikov bratranec a strýko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies