VIDEO Povodne v Louisiane a Mississippi: Ženu vyťahovali z potopeného auta!

NETKY.SK • 15 August 2016, 07:37 • 2 min
VIDEO Povodne v Louisiane a Mississippi: Ženu vyťahovali z potopeného auta!

BATON ROUGE - Viac ako 20.000 ľudí evakuovali pred postupujúcimi rozsiahlymi záplavami v americkom štáte Louisiana. Vyše 10.000 obyvateľov je v núdzových prístreškoch, oznámil v noci na dnes guvernér John Bel Edwards.

slovakia

left justify in out

Záplavy sužujú južnú časť Louisiany v oblasti hlavného mesta tohto štátu Baton Rouge od piatka v dôsledku výdatných dažďov. Podľa vyjadrenia predstaviteľa štátnej polície sa drvivá väčšina evakuácií týka susediacich okresov East Baton Rouge a Livingston. Tisíce ľudí prevážali do bezpečia vozidlami so zvýšeným podvozkom, člnmi i vrtuľníkmi.

 

Na jednom videu je vidieť dramatickú situáciu, na ktorej vyťahovali ženu z potopeného auta. Miestni obyvatelia na člne sprevádzali novinárov, ktorým ukazovali zaplavené oblasti. Keď sa priblížili k potopenému autu, ktorému vytŕčal z vody len kufor, odrazu začuli ženský krik o pomoc. Veslom urobili dieru na plátenej streche kabrioletu. Keď sa z vody objavila ženská ruka, jeden z mužov David Phung skočil do vody a vytiahol ženu von. Žena začala lapať po vzduchu a začala kričať, aby zachránili aj jej psa. O krátku chvílu sa objavil na hladine aj jej milovaný pes.

 

 

Guvernér Edwards uviedol, že mu telefonoval americký prezident Barack Obama, aby ubezpečil obyvateľov južnej Louisiany o podpore federálnej vlády. Tá už vyhlásila štyri okresy tohto štátu za oblasti postihnuté závažnou prírodnou pohromou, čo uľahčí poskytovanie pomoci.

 

Polícia v okrese East Baton Rouge oznámila, že v zaplavenom aute našli telo ženy. Podľa svedka vozidlo v noci pokúsila obrátiť vozidlo vo vysokej vode, ktorá ho však strhla so sebou.

 

Počet hlásených obetí záplav sa tým zvýšil na päť mŕtvych, dodáva AP s tým, že úrady zatiaľ oficiálne túto bilanciu nepotvrdili.

 

Stav núdze v niektorých okresoch vyhlásil aj guvernér štátu Mississippi Phil Bryant.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona