VIDEO Potápačovi zlyhala v hĺbke fľaša s kyslíkom. Boj o život zachytil jeho kolega na kameru

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 16:21 • 2 min
VIDEO Potápačovi zlyhala v hĺbke fľaša s kyslíkom. Boj o život zachytil jeho kolega na kameru

SYDNEY - Mattovi Hendersonovi zlyhala minulú nedeľu tlaková fľaša s kyslíkom. Za svoj život tak teraz vďačí svojmu kolegovi Nickovi Burkeovi, ktorý mu okamžite dal svoj záložný zdroj kyslíka.

slovakia

left justify in out

Celý incident zachytila kamera, ktorú mal Nick pri potápaní pripevnenú na hlave. Na záberoch je vidieť, ako k nemu Matt priplával a snažil sa mu naznačiť, že má problém, píše server novinky.cz.

 

"Keď som videl, že si sňal masku, bolo mi jasné, že je v problémoch. V takýchto hĺbkach nie je priestor na chyby. Naše životy boli v ohrození,“ zveril sa Nick. „Našťastie zafungoval môj inštinkt. Dal som Mattovi svoj záložný regulátor a rýchlo s ním vystúpal k hladine,“ povedal.

 

Jedným dychom však dodal, že rýchle stúpanie je s ohľadom na dekompresnú nemoc veľmi nebezpečné. Za normálnych okolností by im trvalo zhruba desať minút, v krízovej situácii sa však vynorili za necelú minútu.

 

Oboch následne previezli do nemocnice, kde strávili päť hodín v dekompresnej komore, aby sa im okysličila krv. Z hrôzu naháňajúceho zážitku však nakoniec okrem dočasnej dezorientácie, straty rovnováhy a bolesti kĺbov vyviazli bez akýchkoľvek trvalých následkov.

 

„Nebyť Nickovej duchaprítomnosti, už by som tu dnes nebol,“ má jasno Matt.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies