VIDEO Potápači boli vo vode s najväčším žralokom bielym, má okolo 50 rokov

NETKY.SK • 5 Február 2016, 18:00 • 2 min
VIDEO Potápači boli vo vode s najväčším žralokom bielym, má okolo 50 rokov

EL RINCÓN - Potápači pri pobreží mexického ostrova Guadalupe natočili žraloka nevídaných rozmerov, o ktorom sa domnievajú, že je najväčším bielym žralokom vôbec.

slovakia

left justify in out

Samica žraloka známa ako Deep Blue, má sedem metrov a svet šokovala už vlani, keď bola zverejnená fotografia, ktorá ju zachytáva v tesnej blízkosti klietky potápačov. Jej vek sa odhaduje na najmenej 50 rokov. Nadšenec Michael Maier (48) teraz zverejnil ďalšie pútavé zábery, ako potápači túto obriu samicu kŕmia návnadou a ona okolo nich zvedavo krúži.

 

"Vedeli sme, že Deep Blue sa nachádza v mexických vodách. Keď sme sa ponorili do vody, museli sme nejakú dobu čakať, nič sme nevideli. Potom sa zrazu vynorila tmavej hlbočiny. Okamžite sme si uvedomili aká je obrovská,“ povedal Maier.

 

"Bola veľmi pokojná, nejavila žiadne známky nervozity. Iba okolo nás krúžila. Bolo vidno , že má záujem a zvedavo si nás obzerala,“ vysvetľuje. "Všetko bolo veľmi dobre pripravené. Celý tím sa cítil bezpečne. Užili sme si s ňou veľmi dlhý a krásny ponor. Všetci boli nadšení."

 

Maier, pôvodom z nemeckého Kolína nad Rýnom, sa už skôr potápal aj s inými žralokmi, vrátane žraloka tigrieho a belavého. "Na potápaní so žralokmi mám rád masívnu silu týchto zvierat v kombinácii s rôznymi prvkami. Nikdy to nie je hektická záležitosť. Celé to prebieha v tichosti, je to upokojujúce a veľmi krásne byť s nimi vo vode. Cítim sa ako najšťastnejší chlap,“ dodáva Maier.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies