VIDEO Postavy zo Star Wars ožili v ľade, desiatky umelcov stvorili fascinujúce dielo

NETKY.SK • 4 Január 2016, 17:00 • 2 min
VIDEO Postavy zo Star Wars ožili v ľade, desiatky umelcov stvorili fascinujúce dielo

LIEGE - Fanúšikovia Hviezdnych Vojen si určite prídu na svoje v belgickom meste Liège, kde sa koná fantasy festival ľadových sôch.

slovakia

left justify in out

Skupina 30 profesionálnych umelcov z 12 rôznych krajín vytvorila 61 ľadových sôch stojacich v miestnosti, ktorá má vyše 1500 metrov štvorcových. Pre toto megalomanské dielo sa použilo 500 ton ľadu, a umelcom trvalo štyri týždne, kým ho vytvorili.

 

Sochy majú od dvoch do šesť metrov, a aby sa neroztopili, v miestnosti udržiavajú teplotu -6 stupňov Celzia. Dielo si už prišli pozrieť tisíce fanúšikov.

 

"Nie všetci rezbári sú tu fanatici Hviezdnych vojen," povedal umelecký riaditeľ Alex Girard. "Ale aj tak museli byť maximálne precízni. Museli naštudovať všetky detaily filmových postáv, ako tvar prilieb či štruktúru odevov."

 

„Pri práci používame asi 20 rôznych nástrojov,“ priblížil sochár Thomas Meloch. Umelci vytvorili aj princeznú Leiu s komplikovanými šatami, ktoré na sebe mala v senátne, a dokonale zachytili aj s Chewieho srsť. Nechýbal ani Vader, ktorý návštevníkov víta už pri vchode či obľúbený robot R2D2. Ľadové podobizne obľúbených postavičiek sú navyše nasvietené farebnými reflektormi, čím väčšmi umocňujú zážitok z prehliadky.

 

Výstava je otvorená denne od 10 do 19 hodiny až do 31. januára 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies