VIDEO: Posledný vtip na rozlúčku: Nebožtík prehovoril z rakvy

NETKY.SK • 15 Október 2019, 21:20 • 2 min
VIDEO: Posledný vtip na rozlúčku: Nebožtík prehovoril z rakvy

Pozostalí v írskej dedinke Kilmanagh sa minulú sobotu zhromaždili nad rakvou. Keď cintorínom zaznel potlesk a prvé tóny hrali gajdy, mnohí sa neubránili slzám.

slovakia

left justify in out

Čoskoro sa však k slzám pridali salvy smiechu. Šesťdesiatdvaročný Shay Bradley si totiž pre svojich blízkych pripravil svoj posledný žart.

 

Posledné tri roky svojho života bol Shay Bradley, vojenský veterán, ťažko chorý. Vedel, že nevyhnutne sa blíži jeho koniec, a tak posledný rok vymýšľal so svojím synom, ako sa rozlúčiť vo veľkom štýle. V utorok 8. októbra Shay zomrel a o štyri dni neskôr sa jeho plán mohol uskutočniť.

 

Keď bola rakva spustená do hrobu, zaznelo len pár tónov smútočnej piesne. Potom ju prerušilo búchanie na veko. "Haló? Pustite ma von!" Zaznel ticho hlas Shayea Bradleyho. "Je tu poondiata tma," klial hlas z reproduktora umiestneného na dne hrobu.

 

 

"To je kňaz, koho počujem? Haló? Zastavte omšu, ja vás počujem. Tu je Shay, som v tej debne," kričal Shay. Potom svoje snaženie vzdal.

 

"Len som zavolal, aby som sa rozlúčil," zaspieval plačlivým hlasom za smiechu pozostalých nakoniec.

 

Spôsob, ako povedať zbohom

 

"Môj otec a brat Jonathan s tým prišli niekedy pred rokom a len pár ľuďom povedali, čo majú v pláne," uviedla pre server Sky News Shayova dcéra Andrea Bradleyová.

 

"Jedna z otcových sestier z toho bola v šoku, po pár sekundách si však uvedomila, že to bol jeho posledný vtip, jeho spôsob, ako povedať zbohom," dodala.

 

Andrea vysvetlila, že pre otca to bol spôsob, ako povedať "koniec trúchlenia, poďme osláviť môj život". "Bol vždy plný života, mal veľkú postavu a ešte väčšiu osobnosť," uviedla Andrea.

 

 

Video z posledného rozlúčenia potom Andrea zverejnila na sociálnych sieťach, kde sa vzápätí stalo pod heslom #shayslastlaugh (Shayov posledný smiech) virálnym.

 

"Ja aj rodina sme ohromené úžasnou reakciou a komentármi, ktoré sme dostali. Môj otec bol naozajstná legenda a úžasný muž. Bol by nesmierne potešený, keby vedel, koľko úsmevu a smiechu vyvolal. Vďaka vám všetkým," poďakovala Andrea Bradleyová na Facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies