VIDEO Posledný ninja na svete starne: Svoje umenie sa rozhodol nikomu nepredať

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 09:03 • 2 min
VIDEO Posledný ninja na svete starne: Svoje umenie sa rozhodol nikomu nepredať

Jinchi Kawakami je zrejme posledný človek na svete so všetkými zručnosťami Ninjutsu, no rozhodol sa, že toto umenie neposunie ďalej.

slovakia

left justify in out

Kawakami je 21. vodcom klanu Ban, dynastie špiónov, ktorí existujú už viac ako 500 rokov. Umeniu sa začal učiť už ako 6-ročný. V súčasnosti má 63 a tvrdí, že už neexistujú ozajstní ninjovia.

 

Umenie Ninjutsu spája bojové umenie a východnú filozofiu. Riadi sa tým, že prekvapenie je najlepšou stratégiou útoku. Všetko, čo Kawakami vie sa naučil od majstra Masaza Ishida. Vďaka nemu ovláda všetky veci, ktoré poznáme väčšinou iba z filmov. Dokáže liezť po stenách, skákať z veľkých výšok, no zvládne tiež podrezať protivníka z diaľky 15 metrov.

 

Byť ninjom neznamená len schopnosť boja, nesmierne dôležitý je tiež sluch a schopnosť koncentrovať sa. Tréning je veľmi zložitý a trvá aj roky. „Samotný tréning bol veľmi náročný a bolestivý. Jednoznačne to nebola zábava, ale nezamýšľal som sa, prečo to robím. Bola to proste nutná súčasť môjho života, ktorú som nemohol odmietnuť. Zrejme som posledným skutočným ninjom nažive. Nikto iný sa totižto nenaučil úplne všetky zručnosti, ktoré boli po dobu 500 rokov predávané z generácie na generáciu,” priznáva Kawakami.

 

Kawakami je inžinier a momentálne spolupracuje s univerzitou, ktorá otvorí prvé výskumné stredisko na svete zamerané práve na túto tematiku. Napriek tomu sa však rozhodol svoje schopnosti nepredať ďalšiemu nástupcovi a zdôvodnil to takto: „V dávnych dobách boli schopnosti ninju ako špehovanie, zabíjanie či namiešanie tej správnej medicíny dosť potrebné. Dnes však máme strelné zbrane, internet a oveľa lepšiu a pokročilejšiu medicínu. Jednoducho si myslím, že umenie Ninjitsu v dnešnej dobe už nemá svoje miesto.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies