VIDEO Posledná sezóna Hry o tróny bude mať šesť epizód

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 13:56 • 2 min
VIDEO Posledná sezóna Hry o tróny bude mať šesť epizód

BRATISLAVA - Posledná sezóna populárneho seriálu Hra o tróny (2011) bude mať šesť epizód. V nedeľu to počas festivalu South by Southwest v Austine oznámili tvorcovia projektu David Benioff a D. B. Weiss.

slovakia

left justify in out

"Finálová sezóna bude mať šesť epizód. Od začiatku sme chceli ponúknuť 70-hodinový film. Bude z toho 73-hodinový film, ale zostal relatívne rovnaký, so začiatkom, stredom a teraz sa blížime ku koncu. Bolo by veľmi ťažké, ak by sme stratili niektorého z kľúčových hercov a herečiek. Som veľmi šťastný, že máme všetkých a že môžeme skončiť ako chceme," uviedol Benioff. Seriál, ktorý vysiela televízia HBO, by sa mal skončiť ôsmou sezónou v roku 2018. 

Tvorcovia seriálu zároveň popreli, že by sa mali v budúcnosti podieľať na spinoffe alebo prequeli Hry o tróny, o ktorom HBO uvažuje. "Myslím si, že HBO by mohlo urobiť ďalšiu sériu, teším sa na to, keď si to pozriem, a podľa mňa je to skvelé, ale myslím, že by mali priviesť novú krv," opäť skonštatoval Benioff. 

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky.

 

Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Na televízne obrazovky sa tento rok dostane už siedma sezóna, ktorá bude mať premiéru 16. júla. V nových epizódach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona