VIDEO Portugalský policajt zbil fanúšika Benficy, môže ísť za mreže

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 14:05 • 2 min
VIDEO Portugalský policajt zbil fanúšika Benficy, môže ísť za mreže

LISABON - Trvalo to skoro rok, ale portugalská prokuratúra predsa len vzniesla obvinenia voči policajtovi, ktorý pred očami svojich synov a otca surovo zmlátil fanúšika futbalového klubu Benfica Lisabon.

slovakia

left justify in out

Úrad verejného žalobcu na základe dôkazov tvrdí, že Filipe Silva použil neprimeranú silu, keď 17. mája začal obuškom udierať 42-ročného Josého Magalhaesa pri odchode zo štadióna v Guimaraesi. Navyše ho obvinili aj z falošnej výpovede v správe o incidente, ktorý vzbudil veľkú pozornosť verejnosti. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní viac ako 10 rokov.

 

Udalosť sa odohrala po zápase 33. kola najvyššej portugalskej súťaže, v ktorom Benfica rozhodla o zisku titulu bezgólovou remízou na ihrisku Vitórie. Priaznivcov Benficy držali z bezpečnostných dôvodov v sektore 45 minút po záverečnom hvizde. Magalhaes chcel opustiť štadión so svojimi dvoma potomkami unavenými z dlhého čakania. Policajti strážiaci tribúnu ho pustili aj s jeho otcom, ale problém nastal pri odchode z areálu. Pristavili ich ďalší strážcovia poriadku a Silva ho po krátkej debate sotil na zem, potom udrel jeho otca a následne obuškom mlátil Magalhaesa paralyzovaného ťažkoodencom. Deväťročný syn utekal preč a pritom kričal: "Otec! Otec!".

 

Incident zachytila kamera jednej z miestnych televízií. Magalhaesa odviezli na policajnú stanicu. Po prepustení priznal, že policajtovi vyčítal nedostatočnú prácu jeho kolegov na tribúnach, kde boli vystavené ohrozeniu aj deti. Policajt Filipe Silva vypovedal, že ho Magalhaes opľul a využil situáciu, pretože si bol vedomý, že ho natáča kamera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies