VIDEO Poľský šľachtic vyzval na súboj europoslanca Faragea

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 19:43 • 2 min
VIDEO Poľský šľachtic vyzval na súboj europoslanca Faragea

LONDÝN - Zámožný Poliak Jan Zylinski, ktorý používa šľachtický titul knieža, vyzval na súboj vodcu britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigela Faragea, pretože podľa vlastných slov má už dosť jeho neustálej kritiky namierenej proti prisťahovalcom z východnej Európy.

slovakia

left justify in out

Na videozázname, ktorý sa na internete objavil v nedeľu, Zylinski, ktorý žije v Londýne, vyzýva Faragea, aby sa s ním stretol v Hyde Parku a celú záležitosť vyriešili tak, "ako by to v 18. storočí urobili poľský šľachtic a anglický džentlmen".
     

Držiac šabľu, ktorá údajne patrila jeho otcovi - jazdeckému dôstojníkovi -, Zylinski hovorí: "Vyzývam vás na súboj, ak súhlasíte". Vzápätí však dodáva, že sa uspokojí aj so súbojom slovným. 
     

 

V reakcii na výzvu Farage dnes vyslovil nádej, že Zylinski s ním akiste bude súhlasiť, že "je úplnou tragédiou pre Poľsko, keď prichádza o najbystrejších a najlepších mladých ľudí", ktorí odchádzajú pracovať do Británie. Výzvu na súboj však údajne prijať neplánuje.
     

Podľa ostatného sčítania obyvateľstva, ktoré sa  uskutočnilo v roku 2011, žije v Británii 500.000 rodených Poliakov.    
     

Euroskeptická strana UKIP chce, aby Británia vystúpila z EÚ a zrušila právo občanov EÚ na pobyt na svojom území.
     

Hoci UKIP tvrdí, že nechce imigráciu úplne zrušiť, ale ju len riadiť, jej predseda nedávno povedal, že sa cíti nepríjemne, keď počuje, ako sa v londýnskych vlakoch bežne rozpráva cudzími jazykmi. Pri inej príležitosti zasa povedal, že za dopravné zápchy v Británii môžu prisťahovalci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies